Een nieuwe groep Cool 2B Fit gaat starten

Foto: Cool 2B Fit Roosendaal

Gepest worden, vaak als laatste gekozen worden, niet altijd leuke kleren aan kunnen, minder zelfvertrouwen hebben… het is niet leuk om overgewicht te hebben. Met Cool 2B Fit krijgen kinderen weer plezier in bewegen, leren ze over gezond en lekker eten, maken ze nieuwe vrienden en helpen we kinderen om lekker in hun vel te zitten.

Dinsdag 12 juni organiseert Cool 2B Fit vrijblijvend een informatieavond voor kinderen (8 t/m 13 jaar) en ouders die graag willen werken aan een gezonder gewicht. Deze bijeenkomst vindt plaats om 18.30 uur in Huis van Westrand (wijkgebouw), Sint Lucasplein 3 te Roosendaal. Daarna worden er intakegesprekken gepland met de gezinnen die graag willen gaan starten. Deze start staat gepland in september 2018.

Wat is Cool 2B Fit?

Een jaarprogramma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wilt veranderen voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 8-13 jaar samen met hun ouders/verzorgers. Dit houdt o.a. in dat kinderen lekker gaan sporten en dat er ouder- en kindbijeenkomsten gevolgd gaan worden. Tijdens het programma wordt nauw samengewerkt met een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

Werkt Cool 2B Fit?

Jazeker! Uit eerdere resultaten blijkt dat de BMI van kinderen daalt en de conditie verbeterd. Maar nog veel belangrijker… deze kinderen hebben weer plezier in bewegen en staan steviger in hun schoenen. Ouders zijn zich veel bewuster van een gezondere leefomgeving, dus ook het gezin profiteert hiervan mee.

Voor wie is Cool 2B Fit?

Kinderen boven een gezond gewicht tussen 8 en 13 jaar kunnen zich aanmelden. Belangrijk is dat je samen met je ouders/verzorgers goed gemotiveerd bent. Voor de kinderen is steun van de ouders tijdens Cool 2B Fit heel belangrijk. Bovendien: samen meedoen is leuker dan alleen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen