Bravis ziekenhuis op weg naar een rookvrije omgeving

Foto: Bravis

In de nabije toekomst mag er niet meer gerookt worden in de gebouwen en op de terreinen van het Bravis ziekenhuis. Het Bravis ziekenhuis wil patiënten en medewerkers motiveren om te stoppen met roken en biedt hen daar desgewenst hulp bij aan.

Met het ondertekenen van deze intentieverklaring zetten Raad van Bestuur, Raad van toezicht en alle adviesorganen van het Bravis ziekenhuis dinsdag 30 oktober de eerste stap op weg naar een rookvrij Bravis in 2019. Het Bravis ziekenhuis wil in 2019 op alle locaties volledig rookvrij zijn.

Verantwoordelijk

Bianka Mennema, lid Raad van Bestuur: “Als ziekenhuis zetten we ons met elkaar in om ziekte te bestrijden en gezondheid te bevorderen. We voelen ons verantwoordelijk voor een gezonde omgeving en ondersteunen de landelijke beweging naar een rookvrij generatie. Door het roken in en om het ziekenhuis niet meer toe te staan, leveren we daar een belangrijke bijdrage aan.”

Niet-roken als nieuwe norm

“Het niet-roken moet de nieuwe norm in de zorg worden. Met de adviesraden en in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de zorg hebben we daar vandaag een begin mee gemaakt. Het is een kleine stap, maar elke grote beweging moet klein beginnen. We gaan samen op weg om in 2019 op alle locaties volledig rookvrij te zijn. We gaan dat gefaseerd en met elkaar aanpakken. We zullen daarbij in gesprek gaan met en aansluiting zoeken bij initiatieven van onze zorgpartners, van de gemeentes en andere relaties, zoals dat past bij de belofte van het Bravis ziekenhuis: samen word je beter.”

'

Reacties

article
57512
In de nabije toekomst mag er niet meer gerookt worden in de gebouwen en op
https://roosendaal.nieuws.nl/gezondheid/57512/bravis-ziekenhuis-op-weg-naar-een-rookvrije-omgeving/
2018-10-30T20:11:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/10/30200826/Intentie-verklaring-rookvrij-Bravis-2019-9-van-20.jpg
gezondheid