Groenhuysen senioren zomerschool en AmpUgo genomineerd voor Planetree Awards

De Groenhuysen senioren zomerschool en de AmpUgo zijn genomineerd voor de Planetree Awards. Planetree reikt deze awards één keer per jaar uit. De awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen.

Het publiek kan vanaf 29 januari op hun favoriet stemmen via de website van Planetree.

De druk op de zorgsector is groot. De wens van zorgverleners en cliënten om meer mensgerichte zorg te verlenen ook. Dat vraagt om voortdurende innovatie en verbeteringen die leiden tot betere en veilige zorg, efficiëntere werkvormen en meer werkplezier. De zomerschool is genomineerd voor de Planetree Project Award. De AmpUgo dingt mee in de categorie van de Planetree Innovatie Award. Planetree reikt de awards uit tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie op 21 maart 2019 in Nieuwegein. Dit is de grootste conferentie op het gebied van mensgerichte zorg in Europa.

Zomerschool en AmpUgo
De senioren zomerschool en AmpUgo van Groenhuysen zijn een van de dertien genomineerden. Janneke de Kroon, medewerker dagbesteding van De Brink, waar de senioren zomerschool is bedacht, licht toe: ‘De zomerschool vindt ieder jaar plaats. Afgelopen zomer was de zesde keer. We bieden senioren uit Roosendaal allerlei leuke en interessante activiteiten. Denk dan aan bloemschikken, een workshop werken met kruiden, koken en een uitstapje. Zo zoeken we de verbinding met onze omgeving om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Vorig jaar wonnen we met de fitroute. Dat we nu weer genomineerd zijn hadden we niet durven dromen. Het is geweldig!’

Fysiotherapeuten Rolf van der Burgt en Kjeld Klaver bedachten de AmpUgo, een steun voor aan een rollator. Hiermee kunnen mensen met een onderbeenamputatie toch lopen met een rollator. Rolf van der Burgt is blij met de nominatie. ‘De AmpUgo is ontstaan puur vanuit de intentie om onze klanten te helpen, dus dat past goed bij Planetree. We hebben vanuit Groenhuysen de tijd en ruimte gekregen om dit te bedenken. Collega’s dachten eraan mee en klanten probeerden de AmpUgo uit. Het zou mooi zijn als we dit verder kunnen brengen dan alleen Groenhuysen. Misschien zelfs naar derdewereldlanden. Het maken van protheses is heel duur. De AmpUgo kan een uitkomst zijn om ook hier mensen te helpen om beter uit de voeten te kunnen.’

Winnaars
De professionele jury bestaat uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector. Deze bepaalt samen met het publiek wie de uiteindelijke winnaars worden. Voorgaande jaren bracht het publiek vele duizenden stemmen uit. Het publiek kan tot 21 februari 2019 stemmen via de website van Planetree.

Jaarlijkse conferentie
Het is de elfde keer dat Planetree een conferentie voor mensgerichte zorg in Nederland en België organiseert. Gastsprekers dit jaar zijn Lucien Engelen, expert op het gebied van technologie en zorg, adviseur van de Raad van Bestuur van het Radboud Universitair Medisch Centrum en eigenaar van transform.health en Dr. Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper, schrijver van vele management bestsellers en internationaal bekend en enthousiast spreker. Het thema van 2019 is ‘Ruimte voor Groei’. Andere onderdelen van het programma zijn onder andere diverse inspirerende sessies – gehouden door experts en Planetree zorgorganisaties – en een Belevingsplein.

Planetree Nederland
Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk wil maken. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én te blijven verbeteren.

'

Reacties

video
58385
De Groenhuysen senioren zomerschool en de AmpUgo zijn genomineerd voor de Planetree Awards. Planetree reikt
https://roosendaal.nieuws.nl/gezondheid/58385/groenhuysen-senioren-zomerschool-en-ampugo-genomineerd-voor-planetree-awards/
2019-01-25T16:38:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/06/150623-Gezondheidszorg-Public-Domain-CC0-e1435015614182.jpg
gezondheid