Digitale ontslagbrief voor patiënten Bravis ziekenhuis

Foto: Bravis ziekenhuis

De tijd dat een patiënt na een verblijf in het Bravis ziekenhuis de eigen ontslagbrief meekrijgt voor het verpleeghuis, verzorgingshuis of  thuiszorgorganisatie is vanaf nu voorbij.

De verpleegkundige overdracht komt voortaan vanuit het elektronisch patiëntendossier (HiX) van het Bravis ziekenhuis automatisch terecht in de Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s) van Thuiszorg West-Brabant, tanteLouise en Groenhuysen. Binnenkort zal dit ook het geval zijn bij Surplus.

Ilona Huijbregts (zie foto hierboven), ICT-verpleegkundige in het Bravis ziekenhuisis trots op de gerealiseerde overdracht via XDS (Cross-enterprise Document Sharing). “De zorginstelling kan nu inlezen wat de zorgvraag/situatie van de cliënt is, voordat de cliënt thuis is of bij het verpleeghuis aankomt. Geen papier meer wat kwijt kan raken of waar naar gezocht moet worden. De informatie hoeft niet meer ingescand te worden, maar staat direct in het dossier van de cliënt.”

Steven Tooten, projectleider eOverdracht vanuit St. Regionaal Elektronisch Netwerk (REN) West-Brabant, beschrijft de nieuwe functionaliteit als volgt: “Het portaal van eOverdracht, wat we met Forcare hebben ontwikkeld, ging vorig jaar al live. Sindsdien verloopt het regelen van ‘nazorg extern’ met de vier aangesloten VV&T-instellingen voor de transferverpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis al digitaal. Maar dit was vooral voor nieuwe patiënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen