Komst nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal dichterbij

Foto: redactie

Gemeente Roosendaal en het Bravis ziekenhuis trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling van de Bulkenaar, waar in 2025 het nieuwe ziekenhuis verrijst. Hiervoor ondertekenden wethouder Toine Theunis en Bravis bestuurder Hans Ensing op donderdagmiddag een overeenkomst.

In dit document staan afspraken beschreven over o.a. de te nemen vervolgstappen en wat de planning hiervoor is. Zowel Toine Theunis als Hans Ensing zien de ondertekening als een belangrijke stap op weg naar de realisatie van de nieuwe hoofdlocatie van Bravis en een logisch vervolg op de definitieve keuze van Bravis voor de Bulkenaar. Wethouder Toine Theunis: “Vandaag zetten we een volgende stap in de komst van het nieuwe ziekenhuis. De overeenkomst laat zien dat het ziekenhuisbestuur en de gemeente dezelfde wensen hebben met betrekking tot de komst van het nieuwe ziekenhuis en de invulling van het gebied.”

Vervolgonderzoek

De eerste stap bestaat uit het ontwikkelen van een gezamenlijke visie voor het hele gebied. De ontsluiting van het ziekenhuis en Tolberg zijn de eerste onderdelen die worden opgepakt. In het najaar moeten de eerste resultaten van de studie over de ontsluiting bekend zijn. In de overeenkomst zijn verder afspraken vastgelegd over de nog benodigde vervolgonderzoeken en de uiteindelijke besluitvorming rondom o.a. het op te stellen bestemmingsplan.

Participatie

Belangrijk onderdeel in het hele proces is het betrekken van de inwoners. Dit proces start eind september. Bij de inwoners worden op verschillende creatieve en interactieve manieren ideeën en wensen opgehaald over de ontwikkeling van het gebied, over de ontsluiting van Tolberg, etc. Deze wensen en ideeën kunnen dan betrokken worden bij de verdere planvorming.

Samenwerking

Om de voorbereidingen en realisatie voortvarend en zorgvuldig vorm te geven, richten Bravis en de gemeente Roosendaal een gezamenlijk projectorganisatie in. In deze projectorganisatie worden de vervolgstappen en de communicatie met belanghebbenden vormgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden