Gymgroep houdt mensen in beweging na langdurige revalidatie

Foto: publiek domein

ARSV THOR, Sport Service Bureau Noord Brabant (SSNB) en het Sportloket van het Bravis ziekenhuis slaan de handen ineen om iedereen in beweging te krijgen. Vanaf 4 november start er een gymgroep voor mensen die klaar zijn met hun revalidatietraject of langdurige behandeling bij de fysiotherapeut.

‘Het is belangrijk om in beweging te zijn en te blijven. Het verkleint de kans op het krijgen van ziekten of blessures. We merken al een tijdje, dat mensen na het revalidatietraject of behandeltraject bij de Fysiotherapeut, niet goed weten wat ze kunnen doen en waar ze zelfstandig verder kunnen met bewegen.‘ vertelt Dirk Harezlak, fysiotherapeut in het Bravis ziekenhuis. ‘Voor deze mensen zou het heel goed zijn als er een tussenstap komt voordat ze starten bij de reguliere sportgroepen bij verschillende sportverenigingen. Om die reden hebben we samen met de beweegcoaches van SSNB gekeken hoe we dit gat kunnen opvullen’.

Beweegcoach Demy Weertman merkt ook dat er een groep mensen is die tussen wal en schip vallen en is daarom blij dat ze samen met het Bravis ziekenhuis en met ARSV THOR met dit initiatief kan starten. Het is de bedoeling dat de mensen in deze groep na een tijdje doorstromen naar andere gymgroepen of andere sportverenigingen. Er worden allerlei oefeningen gedaan die zich richten op het verbeteren van kracht, balans, conditie en algemene lichaamsvaardigheden. Daarnaast wordt er wekelijks een andere sport beoefend waar de deelnemers na de opstapgroep ook mee door kunnen gaan bij een andere sportvereniging.

De nieuwe gymgroep gaat starten op maandag 4 november van 10.30 tot 11.30 uur en wordt gegeven in de gymzaal van Aleco (Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3). Voor meer informatie kun je contact opnemen via [email protected] of bellen naar 06-26792826.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen