Groenhuysen werkt in nieuwe online zorg- en behandelomgeving

Foto: Groenhuysen

Eind 2018 werd duidelijk dat het elektronisch cliëntendossier (ECD) onvoldoende ondersteuning bood aan de zorgprofessionals en cliënten. Het systeem werkte voor bijna niemand volledig naar tevredenheid. Het proces van langdurige zorg vraagt iets anders van een softwarepakket dan dat van de wijkzorg. Bij voorkeur wordt er gewerkt in een persoonlijk gezondheidsdossier waarin cliënten en hun mantelzorgers zicht hebben op medicatie, de behandelingen en de zorg.

Daaropvolgend ontwikkelde Groenhuysen een nieuwe visie met betrekking op IT. Dat bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Zo moesten de applicaties innovatief zijn en overzicht, eenvoud en standaardisatie bieden. Tevens moest het systeem op maat gemaakt kunnen worden voor de cliënt en zorgprofessional. BeterHealthcare ondersteunde Groenhuysen bij het realiseren van deze visie.

Vorig jaar is de traditionele ECD-omgeving omgevormd. Systemen voor zorgprofessionals, administratie en zorgtechnologie zijn gescheiden van elkaar, maar wel gekoppeld aan elkaar. Het uitwisselen van gegevens wordt hierdoor eenvoudiger. In een regionale digitale infrastructuur vindt de verpleegkundige overdracht plaats. Groenhuysen sluit hiermee aan bij de landelijke ontwikkelingen rondom zorginformatiebouwstenen en de persoonlijke gezondheidsomgeving.

In de regio westelijk West-Brabant (o.a. met Regionaal Elektronisch Netwerk (REN)) worden nu stappen gezet om de gegevensuitwisseling in de keten nog verder te verbeteren. Zo wordt de cliënt in staat gesteld om zelf te kiezen voor een passende persoonlijke gezondheidsomgeving, vaak op basis van een ziektebeeld.
Een belangrijke vervolgvraag is nog hoe de verzamelde gegevens uit de ECD´s en de aanwezige zorgtechnologie een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven en zorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen