Documentaire ‘Wat kan je wel!?’ te zien op NPO2

Foto: Pexels

De documentaire ‘Wat kan je wel!?’, een samenwerking tussen Omroep Brabant en SDW, is vanaf 17 februari iedere woensdag om 18.20 uur te zien op NPO 2. 

Op dit moment is de serie exclusief te zien bij Omroep Brabant. Nadat Omroep Brabant alle afleveringen uitgezonden heeft, zendt ook Omroep Max de serie uit op NPO 2. Vanaf 17 februari is er iedere woensdag om 18.20 uur een nieuwe aflevering te zien. Bestuurder Ingrid van Huijkelom is trots dat de serie nu ook te zien is op de landelijke televisie. “We hebben veel reacties gehad op de serie. Dat mensen ontroerd waren. Soms moesten lachen, maar soms ook een traan hebben gelaten. Nu de serie ook op de landelijke televisie wordt uitgezonden, hopen we bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een beperking”.

Ieder een eigen verhaal

In ‘Wat kan je wel!?’ worden zeven cliënten van SDW gevolgd tijdens een belangrijk moment in hun leven. De zeven cliënten die gevolgd zijn, hebben ieder een eigen verhaal, beperking en ontwikkeling. Dit leverde prachtige beelden op vol ontroering, spanning, onzekerheid, enthousiasme en enorm veel trots. In de documentaire zien we Gert Willem (49). Hij gaat voor het eerst op zichzelf wonen. Moeder Mila (29) droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (26) wil graag een betaalde baan bij een metaalbedrijf. Ook volgen we George (80), hij wil nog één keer naar zijn familie in Curaçao toe. Co (24) wil een opleiding bij Fontys volgen, Nelly (30) wil postbode worden en Monique (52) repeteert voor haar eerste concert als zangeres. 

In Nederland wonen volgens het onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau 1,2 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. In het rapport ‘Maatwerk in meedoen’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau wordt voor het eerst met cijfers aangetoond dat mensen met een verstandelijke beperking het inderdaad moeilijker hebben en dat hulp en ondersteuning daarbij nodig is. Aan een betere positie voor mensen met een verstandelijke beperking kan iedereen een bijdrage leveren: overheid, professionals, werkgevers en mensen zonder verstandelijke beperking. Met deze documentaire wil SDW laten zien zich niet te richten op de beperkingen van cliënten, maar juist op wat ze wél kunnen. Want met een hoop moed, en een beetje hulp, kunnen ook zij dus ver komen!  

Uitzendingen 

De reeks bestaat uit acht afleveringen welke op dit moment worden uitgezonden door Omroep Brabant. Vanaf 17 februari zijn deze dus ook te zien via de landelijke omroep ‘Omroep Max’ op NPO 2 (iedere woensdag om 18.20 uur). Kijk op www.sdw.nl/watkanjewel voor meer informatie over deze bijzondere documentaire en om de reeds uitgezonden afleveringen online terug te kijken.

Over SDW  

SDW staat voor een inclusieve samenleving en bestaat 30 jaar. SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand op gebied van wonen, leven, leren en werken. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zo kunnen deze kwetsbare burgers meedraaien in de maatschappij en leven zoals zij dat willen. We hebben daarvoor verschillende expertises in huis en we werken samen met het netwerk van de cliënt en betrokken organisaties. SDW ondersteunt ongeveer 1700 cliënten en heeft circa 300 vrijwilligers en 920 medewerkers. Meer informatie is te vinden op www.sdw.nl.    

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden