706 positieve coronatesten in West-Brabant

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er zijn in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op woensdag 706 coronabesmettingen gemeld. Volgens het RIVM is dat niveau nog altijd ‘zeer ernstig’. In verschillende West-Brabantse gemeenten is het aantal besmettingen in de afgelopen week opgelopen.

Stijging
Op dit moment zijn er in Breda 85 positieve testen met het coronavirus gemeld. Dat is een flinke stijging van 22 besmettingen na een week met vele pieken. Ook in andere West-Brabantse gemeenten is een stijging te zien van het aantal gevallen. Bijvoorbeeld in de gemeente Etten-Leur: daar is het aantal positieve testen in één week gestegen van 11 (op 14 april) naar 18. In Roosendaal zelfs van 26 (ook 14 april) naar 47. Alleen in Drimmelen lijkt het mee te vallen, omdat daar het aantal geregistreerde besmettingen met 15 gelijk blijft. In heel Nederland stijgt het gemiddeld aantal besmettingen, nadat deze eerder afvlakten.

Toch versoepelingen
Ondanks deze ontwikkeling, verwacht het kabinet dat het aantal besmettingen in de komende maand afneemt. Daarom werden dinsdagavond versoepelingen aangekondigd. Vanaf 28 april verdwijnt de avondklok, mogen winkels beperkt open en kan er worden geborreld op het terras tot 18:00 uur. Volgens coronaminister De Jonge is dit ook mogelijk door de vaccinatiecampagne, die op stoom lijkt te komenvestigt zijn hoop op de vaccinatiecampagne: vanaf 1 juli moet iedere Nederlander een eerste prik gehad hebben. Ook gaat de vaccinatie van zestigers sneller dan verwacht, waardoor zij in mei waarschijnlijk bijna allemaal zijn geprikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden