RSD FITWEEK

Foto: Pixabay

Gemeente Roosendaal staat van maandag 28 maart tot en met zondag 3 april een hele week in het teken van de RSD FITWEEK. Alle inwoners kunnen deze week deelnemen aan diverse sport-en beweegactiviteiten. Ook is er aandacht voor culturele activiteiten.

In deze week vragen RSD FIT partners aandacht voor het maken van gezondere en vitale keuzes. Zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan wandeltochten, beweegbingo’s en de sport en cultuurkermis.

De RSD FITWEEK is een initiatief van JOGG Roosendaal (Jongeren op gezond gewicht) in samenwerking met de gemeente. Er wordt in Roosendaal met verschillende partners al jaren samengewerkt aan een gezondere leefomgeving voor kinderen. Tijdens deze FITWEEK wil Meike van Wezel, JOGG regisseur, hier nog meer bij stil staan: “We streven ernaar om de gezondere keuze de normale keuze te maken. Dit is natuurlijk niet alleen belangrijk voor kinderen, maar ook voor volwassenen en senioren”. Wethouder René van Ginderen onderschrijft dit: “Bewegen is belangrijk voor jong en oud en met een week vol sportieve activiteiten vragen we hier nog eens extra aandacht voor”.

Samen werken aan gezondheid

In de FITWEEK hebben de partners de handen ineen geslagen, om gezamenlijk mooie activiteiten te organiseren voor diverse doelgroepen. Hierbij willen we graag verbinding realiseren tussen jong en oud. Kinderen bewegen met grootouders en wijkbewoners koken voor elkaar. Ook vragen we in deze week extra aandacht voor mensen met een beperkte beurs. Alle activiteiten namelijk zijn gratis toegankelijk!

Aftrap FITWEEK

Op maandagochtend start de FITWEEK op de scholen en bij gezinnen met een FITWEEK Bingo kaart. Hier staan leuke en gezonde activiteiten op, die je in de FITWEEK kunt afronden, zoals een ontspanningsmomentje, extra water drinken en een buitenles. Daarnaast wordt op maandag 28 maart bij de Rubensflat een beweegbingo georganiseerd voor jong en oud en wordt er een beweegactiviteit georganiseerd voor 55-plussers door studenten van Curio.

Kalender

Er is een kalender gemaakt, waar alle activiteiten van de FITWEEK op staan. Zo wordt er dinsdag 29 maart een rolstoelwandelpad en een ‘Obstakel Parkoers’ geopend bij Natuurpoort Wouwse Plantage. Tevens wordt deze dag een online inspiratiemoment georganiseerd voor bedrijven met als thema ‘Gezondere Werkvloer’. Op woensdag wordt er naast allerlei beweegactiviteiten ook een Sport en Cultuur Kermis georganiseerd voor 4-12 jarigen met (groot)ouders in het Atik Stadion. Op donderdag kun je met THOR wandelen en op vrijdag staan het ‘Samen Bewegen Event’ bij Playdome en de ‘BeweegBingoBattles’ van SSNB op het programma. Geen tijd om je te vervelen dus.

Aanbod FITWEEK

Kijk voor het gehele aanbod, de tijden en locaties tijdens de RSD FITWEEK op www.rsdfit.nl

Voor meer informatie en overige vragen kunt u contact opnemen met [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen