Ronald van Nordennen wint Persoonsaward Planetree

Foto: Wim Naarding

Op 16 mei werden tijdens de Planetree Conferentie ‘Samenspel’ in Nieuwegein, voor de 13e keer de Planetree Awards uitgereikt. De awards zijn bedoeld als stimulans voor zorgorganisaties en erkenning van mensen en teams die mensgerichte zorg op een bijzondere manier in de praktijk brengen.

Met een prachtige inleiding en tromgeroffel uit de zaal, werd Ronald van Nordennen, Specialist Ouderengeneeskunde bij Groenhuysen, afgelopen maandag gekroond tot winnaar van de Persoonsaward!

Een externe jury koos voor Van Nordennen vanwege zijn vooruitstrevende werkwijze. Hij is geprezen om zijn uitzonderlijke manier van mensgerichte zorg en de bijdrage die hij levert om betere omstandigheden te creëren voor anderen. Bij ingewikkelde casuïstiek, zoals probleemgedrag en ethiek rondom de laatste levensfase, geeft hij op een heldere manier uitleg aan collega’s en betrokkenen. Door zijn mensgerichtheid, grote verantwoordelijkheidsgevoel en de verbinding die hij opzoekt, betekent hij veel voor klanten en collega’s. Daarmee is zijn handelen geheel in lijn met de filosofie van Planetree en dat maakt hem een terechte winnaar!

Dit werd ook ervaren door een naaste: ‘Ronald gaf mijn moeder regie over haar eigen leven, met daarbij aandacht voor zorgvuldigheid, zonder procedures leidend te maken. Hij is een arts met aandacht voor naasten, die familie als een groep deskundigen beschouwt.’

Eervolle vermelding voor het project Jouw werk op de rails

Naast de Persoonsaward werden ook een Innovatie- en Projectaward uitgereikt. Tijdens de Conferentie kreeg ‘Jouw werk op de rails’ als genomineerde voor de Projectaward, een eervolle vermelding. Het project was genomineerd om de praktische, resultaatgerichte aanpak, die inspeelt op de huidige uitdagingen in de zorg. Door het werk in de zorg efficiënter te maken, heb je meer tijd voor dingen die er echt toe doen en ervaar je als medewerker meer werkplezier. Het project is samen met medewerkers ontwikkeld. Zij staan centraal in de aanpak en het is overal implementeerbaar.

 Planetree 

Mensen in kwetsbare situaties zoals bij ziekte of aandoening, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk maakt. De stichting wil, dat zorg als goede zorg ervaren wordt én dat zorg met plezier gegeven wordt. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én blijvend te ontwikkelen.

Reacties

Cookieinstellingen