Denk mee over mantelzorg in Roosendaal, omdat jouw mening telt!

Foto: Mantelzorg Roosendaal

Wil jij de belangen van mantelzorgers in de gemeente Roosendaal vertegenwoordigen? Sluit je dan aan bij het Participatieplatform Mantelzorg. Je denkt actief mee over vraagstukken, uitdagingen en veranderingen op het gebied van mantelzorgondersteuning.

Voor iedereen die zorgt voor een naaste
Mantelzorg Roosendaal is er voor iedereen die zorgt voor een naaste in de gemeente Roosendaal. Dit kan een familielid zijn, een broer, zus, ouder of kind. Zorg je wekelijks en vrijwillig voor een vriend, kennis of buurtgenoot, ook dan ben je mantelzorger. Als mantelzorger kun je kosteloos gebruik maken van het advies en de ondersteuning van Mantelzorg Roosendaal. Je hebt er geen verwijzing voor nodig. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waaraan je gratis kunt deelnemen.

Participatieplatform Mantelzorg
Een kleine 6 jaar geleden is het Participatieplatform Mantelzorg, voorheen mantelzorgadviesraad, opgericht. Door het vertrek van enkele leden worden er nieuwe deelnemers gezocht. Het participatie platform vormt een kritisch klankbord voor de ingebrachte vraagstukken en komt ook zelf met ideeën om de ondersteuning aan mantelzorgers te optimaliseren. Afgelopen jaar is er bijvoorbeeld meegedacht over de mantelzorgwaardering, het  toewijzingsbeleid activiteiten en digitale mantelzorgondersteuning. Er wordt 6 x keer per jaar vergaderd met het team mantelzorgconsulenten en de manager vanuit MEE West-Brabant. De tijdsinvestering bedraagt maximaal 2 uur per week.

De stem van de mantelzorger
Als lid van het Participatieplatform vertegenwoordig je de stem van de Roosendaalse mantelzorgers. Heb je een positief kritische houding en kun je het algemene belang van mantelzorgers voorop stellen? We komen graag met je in contact! Ook als je zelf geen  mantelzorger bent of bent geweest en op een andere manier affiniteit hebt met het zorgen voor een naaste. Meld je dan aan, omdat jouw mening ertoe doet en de ondersteuning aan mantelzorgers kan versterken.

Aanmelden
Aanmelden voor het Participatieplatform Mantelzorg kan via [email protected] Je kunt hier ook terecht als je nog vragen hebt, een keer wil kennismaken of meer informatie wenst.

Reacties

Cookieinstellingen