Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

Foto: pixabay

1 op de 9 inwoners in regio West-Brabant heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Dat zijn ongeveer 76.000 tot 77.000 inwoners. De kans is groot, dat ook jij iemand kent in jouw omgeving, die minder taalvaardig is of moeite heeft met het werken met de computer. In iedere gemeente is er een Taalhuis of een Digi-Taalhuis. Hier worden mensen geholpen die moeite hebben met taal of het werken met de computer. Met de Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ trekken de Digi-Taalhuizen tijdens de Week van Lezen en Schrijven (8-14 september) de gemeenten in om het probleem bespreekbaar te maken.

Als je goed kunt lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale middelen, kun je zelfstandiger zijn. Je kunt makkelijker meedoen in de maatschappij, je leven beter inrichten zoals je dit zelf zou willen, sneller een baan vinden en meer invloed uitoefenen op geldzaken en je gezondheid.

Met de Lettersoepcampagne roepen we iedereen op om in zijn of haar omgeving te kijken of er iemand is die misschien minder taal-, reken- of digitaal vaardig is, en erover te praten. Je kunt diegene in contact brengen met het Digi-Taalhuis. Zij kunnen verder helpen. Via de website www.taalwestbrabant.nl kun je kijken welke Digi-Taalhuizen er in de regio zijn. Je vindt hier hoe je contact op kunt nemen en wanneer het inloopspreekuur is. Bij het inloopspreekuur kun je terecht voor al je vragen op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Je krijgt dan advies en hulp. Samen kijk je wat je wil leren, hoe je wil leren en wat het beste bij diegene past. Iedereen is welkom.

Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

Donderdag 8 september staan de Digi-Taalhuizen op verschillende locaties in regio West-Brabant om het gesprek aan te gaan met inwoners. Onder het genot van een lekkere kop ‘Lettersoep’ proberen de Digi-Taalhuizen zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Heb jij ook trek in Lettersoep?
Kom dan op 8 september naar één van de Digi-Taalhuizen op de volgende locaties:

Plaats Locatie en adres Tijdstip
Zevenbergen Weekmarkt,
Markt in Zevenbergen
Van 11.00 tot 13.00 uur
Zundert Weekmarkt,
Nassauplein in Zundert
Van 11.00 tot 13.00 uur
Steenbergen Bij Albert Heijn,
Linderburghlaan 1 in Steenbergen
Van 11.00 tot 14.00 uur
Sint-Willebrord Bij Dirk supermarkt,

Dorpsstraat 14 in Sint-Willebrord

Van 11.00 tot 13.00 uur
Roosendaal Voor de bibliotheek,
Markt 54a in Roosendaal
Van 14.00 tot 16.00 uur
Hoeven Bij Albert Heijn,
Sint Janstraat 91 in Hoeven
Van 16.00 tot 18.00 uur

Andere activiteiten

12 september 14.00 uur Opening van de expositie Droom je toekomst door wethouder René van Ginderen.
Bibliotheek in Roosendaal, Markt 54a

Meer informatie vind je op www.bibliotheekwb.nl/lettersoep

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen