Pasgeboren kuikens zorgen voor vrolijkheid

Foto: Sanne van Hooij

Ineens hoorden ze gepiep in huize van Hooij aan de Boulevard in Roosendaal. Eén van de twaalf eitjes is uitgekomen. Een klein kuikentje zet voorzichtig de eerste stapjes buiten het ei. Het is voor het eerst dat de familie een broedkast in huis heeft staan.

Dit jaar kon familie van Hooij geen Pasen samen vieren. “Normaal gesproken houden we een wedstrijd binnen de familie en kunnen we dan ook een Paastrofee winnen. Dit jaar liep het anders. Vanwege de Corona-crisis, moesten we iets op afstand verzinnen rondom Pasen. Mijn jongste zusje en haar vriend kwamen toen aan met een broedmachine met 12 eitjes”, vertelt dochter Sanne.

De eieren komen van Henk Horemans, het is zijn hobby. Hij is bevriend met de ondernemers op de Walnoothoeve(n) te Hoeven. In het fokcentrum zijn alle rassen te vinden die van oorsprong in Brabant gefokt of gehouden zijn.

De eieren zouden op de uitgerekende datum uit moeten komen, en dat is nu. Reeds drie van de twaalf eitjes zijn al uitgekomen. Binnenkort lopen er twaalf vrolijke kuikens rond in huize van Hooij. “De kuikens gaan straks in een tijdelijke kuiken-ren. Daarna mogen ze opgehaald worden. Een aantal mensen hebben al een kuiken gereserveerd voor in een buiten-ren. Ze houden de kippen voor de eieren”, aldus Sanne van Hooij.

Reacties

Cookieinstellingen