Bo zoekt een nieuw huisje

https://www.youtube.com/watch?v=45G6u0YHGIM&feature=youtu.be

Inmiddels heeft valkparkiet Joop een nieuw huisje gevonden. We geven nu wat extra aandacht aan Bo.

Bo is een poes die vermoedelijk is geboren in 2018. Ze is niet gesteriliseerd. Ze is samen met haar kittens van enkele weken oud als vondeling binnengebracht bij Dierenopvang Arduin. De kittens hebben allemaal een huisje gevonden. Maar, ook Bo is op zoek naar een fijn thuis.

Haar nieuwe baasje moet alleen niet te veel verwachtingen hebben van Bo. Het is nog onduidelijk of ze nare ervaringen heeft gehad. Wel is het duidelijk dat ze de laatste tijd geen of weinig contact met mensen heeft gehad. Dat uit zich in angst. Aaien vindt ze erg spannend en aan oppakken moet ze nog even niet denken. Wanneer je echter rustig bij haar gaat zitten en er echt even de tijd voor neemt om haar gerust te stellen, vindt ze het stiekem erg fijn om aandacht te krijgen.

Uit zichzelf naar je toekomen zal Bo voorlopig echt niet doen, hiervoor heb je veel geduld nodig. Als je Bo veel liefde geeft en ook wat lekkere snacks zal je het vertrouwen stap voor stap opbouwen. Dit is iets wat langzaam moet groeien en waarbij Bo zelf het tempo bepaalt. Wellicht dat een sociale kat haar hierbij wat kan ondersteunen, maar dat is lastig te voorspellen. Een stabiele, comfortabele omgeving met elke dag dezelfde gezichten en stemmen zal Bo uiteindelijk rust en vertrouwen geven.

Een druk gezin is dan ook absoluut geen optie, evenals hele dagen van huis zijn. Het is begrijpelijk dat dit een hoop mensen afschrikt. Dat is niet erg want je moet dit met volle overtuiging willen aanpakken. Bij Dierenopvang Arduin zijn ze hoopvol dat er iemand is die de ‘uitdaging’ aan durft. Mocht je Bo een kans willen geven dan kan ze uitgroeien tot een aanhankelijke en zelfverzekerde knuffelkont. Houdt er rekening mee dat dit proces eerder maanden dan weken zal duren.

Reacties

Cookieinstellingen