Miya staat deze week in de spotlight

Miya is een hele mooie en lieve poes, waarschijnlijk gesteriliseerd en vermoedelijk geboren rond 2013.

Haar bazinnetje is recent jammer genoeg overleden en meer dan dat weten we helaas ook niet. Samen met nog 5 andere katten is ze uit huis gevangen, omdat ze voor de familie/buitenstaanders steeds wegkropen.

Aan eten en aandacht hebben ze geen gebrek gehad, maar dat werd grotendeels door hun bazinnetje gegeven en een tikkeltje eenkennig kun je ze dan ook wel noemen. Maar u kunt zich ook voorstellen dat er ineens een hele hoop op ze afkomt…

Miya is een rustige, wat verlegen, maar heel lieve poes. Ze trekt zich nog makkelijk terug, vaak op een hoog punt zodat ze de hele kamer kan overzien, maar stiekem is ze erg aanhankelijk. Wanneer ze op haar gemak is, geniet Miya met volle teugen van de aandacht en ze lijkt elke dag een beetje meer uit haar schulp te komen.

Bij binnenkomst was ze erg bang, maar dat was gelukkig van korte duur, nu is het ‘gewoon’ nog een stukje vertrouwen (her)vinden. Miya is op de goede weg, maar haar nieuwe baasje moet er desondanks in het begin nog niet te veel verwachtingen van hebben.

Na haar hopelijk laatste verhuizing, zal Miya weer even van voor af aan moeten wennen, maar met de juiste aandacht en vooral een begrip- en liefdevolle aanpak, zal zij snel op haar gemak zijn. Met haar soortgenootjes kan Miya uitstekend overweg, helaas is niet bekend of ze omgang met honden gewend is geweest.

Tijdens haar eerste ervaring in de buitenren, raakte ze volledig in paniek en wij denken eigenlijk ook dat ze een binnenkat is geweest. Een ruim afgezet balkon zal ze zeker kunnen waarderen en dan denken wij dat Miya best zal kunnen wennen aan het leven op een appartement.

Woont en bent u rustig en op zoek naar een net zo’n rustige (en hele lieve) poes? Maar bent u wel bereid haar te helpen wennen en haar hiervoor alle tijd te geven die ze nodig heeft? Kom dan snel eens kennis maken met mooie Miya!

Meer informatie via deze link

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen