Stralende gezichten tijdens prokkelstages in Roosendaal

Foto: Daisy van de Weerdhof

Op donderdag 9 juni gingen maar liefst 110 bewoners van S&L Zorg op prokkelstage. De prokkelaars waren op allerlei stageplaatsen te vinden. Van Taxibedrijf de Groen tot winkelcentrum Roselaar en van de NS tot de brandweer. Na twee jaar konden de bewoners van S&L Zorg eindelijk weer stagelopen en dat leverde heel wat stralende gezichten op!

Om 9.30 uur stapten de bewoners van S&L Zorg in de taxi op weg naar hun stageplaatsen. Eenmaal aangekomen op de stageplaats, kon het harde werken beginnen. De prokkelaars waren meer dan welkom, want in tijden van personeelstekort kunnen alle bedrijven wel wat extra handjes gebruiken. Na een paar uur zat het prokkelen er weer op, wat sommige bewoners toch wel erg jammer vonden. “Ik wil nog niet stoppen hoor, ik wil hier blijven werken!”, zei één van de prokkelaars in tranen, die haar stage liep bij Poeliershuis Schrauwen.

Na alle inspanningen kon er door de prokkelaars, stagebegeleiders en vrijwilligers genoten worden van een heerlijke lunch in het Ontmoetingscentrum van Sterrebos. Er werd nog de hele middag enthousiast nagepraat over alle indrukken en ervaringen die de bewoners hadden opgedaan. Een succesvolle prokkelstagedag voor zowel de bewoners als de bedrijven.

Prokkelen

Dit jaar vond de landelijke prokkelweek plaats van maandag 6 t/m maandag 13 juni. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Het doel van Prokkelen is het contact tussen mensen met een verstandelijke beperking en de samenleving te bevorderen.

Een kleine impressie….

Reacties

Cookieinstellingen