Restje Reiger

Foto: Dimphy De Jong

Op 4 april verslond een havik een reiger onder de ogen van Dimphy de Jong. Ondanks het gruwelijke beeld bleef ze geboeid kijken. Later fotografeerde ze de plek waar het gebeurde.

“In een duikvlucht kreeg de havik de reiger te pakken en landde ermee in een tuin aan de Eikenlaan waar we net op bezoek waren. Een paar minuten later was dit alles wat er van de reiger over was. Weinig vlees, alleen die klauw…”

“Het ging zó snel. Gelukkig maar dat het ook voor de prooi snel gegaan moet zijn. Hoe gruwelijk het ook was, ik kon alleen maar gefascineerd toekijken. En ik dacht ook meteen: binnen blijven, het dier niet storen, want zo is de natuur. Toch is het vreemd als het onder je ogen gebeurt.”

“We denken dat de valk, de havik of wat voor vogel het ook was, in de televisietoren woont. Er zitten ook slechtvalken daar, maar dit leek een andere vogel. Ik denk wel dat ik hem al eens heb zien vliegen. Zulke roofvogels komen zelden op de grond. Misschien moest hij nu wel landen omdat de reiger te groot en te zwaar was om hem door de lucht naar zijn nest te brengen.”

“Drama in een Roosendaalse achtertuin, zeg maar!”

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden