Doe Dag Roosendaal On Stage

Foto: Roosendaal On Stage

In vervolg op het Beroepenfeest van Roosendaal On Stage op 15 februari vond op donderdag 9 maart de On Stage Doe Dag plaats. Ca. 600 On Stage leerlingen van Da Vinci College, Gertrudiscollege en Prinsentuin Oudenbosch gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren waar ze bij het Beroepenfeest van Roosendaal On Stage een match mee hebben gemaakt.

Veel deelnemende bedrijven hadden een mooi programma in elkaar gezet met een afwisseling van kijken en doen. In totaal zijn er ruim 1000 matches gemaakt bij On Stage.

De projectleider en Stage team leden van Roosendaal On Stage bezochten een aantal matches en troffen er gemotiveerde vmbo leerlingen en enthousiaste professionals aan. “Wij zagen zoveel leerlingen met  ‘sterretjes in hun ogen”: degenen die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn. Voor hen doen we dit en onder deze jongeren vinden de bedrijven hun toekomstige collega’s en medewerkers!”, zeggen de projectleiders.

Zo had Hertoghs Carrosserieën een compleet programma opgezet met echte las en/of montage opdrachten voor de leerlingen. Bij De Groen Taxi-Rojschool-Garage mochten de leerlingen echt rijlesgeven aan een rijles instructeur. En bij Ferna Services moesten de leerlingen flink aan de slag in de werkplaats. Hoe gevarieerd het hoveniersvak is tijdens de Doe Dag ontdekten de leerlingen bij Jansen Hoveniers. Mooie en verrassende sieraden werden door de leerlingen gemaakt bij Badu sieraden. Net alleen de leerlingen hadden tijdens het Beroepenfeest een math gemaakt maar ook een aantal bedrijven, o.a. Dronevlucht.eu en Digi-Video, de landmacht en luchtmacht/vliegbasis Woensdrecht, Sfeerhaven en IssyProductions/Ismène hadden een gezamenlijke Doe Dag georganiseerd.


Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele inspanningen van deelnemende On Stage bedrijven uit Roosendaal en regio om de vmbo leerlingen te laten ervaren wat een bepaald beroep inhoudt. Foto’s en filmpjes van wat zich tijdens de Doe Dag afspeelde bij alle On Stage bedrijven zijn te zien via onze Facebookpagina Roosendaal On Stage en de site Roosendaal On Stage. De projectleider en Stage team leden vinden de Doe Dag eigenlijk de leukste dag van het project On Stage en vinden het jammer dat ze niet alle ruim 1000 matches konden bezoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen