0,3% verhoging voor 90% van huurders

Foto: AlleeWonen

Sociale huurwoningen moeten betaalbaar blijven voor huurders met lage inkomens. Vanuit deze gedachte bekijkt AlleeWonen de jaarlijkse huurverhoging Ruim 90% van de huurders van

AlleeWonen krijgt een minimale huurverhoging van 0,3% hetgeen gelijk is aan de inflatie van 2016. Dit om de laagste inkomensgroep (met een inkomen tot en met € 40.349,00 peildatum 2015) te ontzien. AlleeWonen heeft dit in een adviesaanvraag voorgelegd aan haar huurdersorganisaties (CHAB in Breda en HAR in Roosendaal). Zij adviseerden positief met betrekking tot de huurverhoging zoals de corporatie die per 1 juli zal doorvoeren.

Ruim onder overheidsrichtlijnen

Voor huishoudens met de laagste inkomens voert AlleeWonen dit jaar een huurverhoging van 0,3% door. Dit percentage geldt voor ruim 90% van onze huurders. Volgens de richtlijnen van de overheid hadden we deze inkomensgroep maximaal 2,8% per woning mogen vragen. Aan de hogere inkomensgroep vanaf € 40.349 voert AlleeWonen een huurverhoging van 2,9% door. We hadden maximaal 4,3% per woning mogen vragen aan de hogere inkomens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen