Lunchen in de Week tegen Eenzaamheid

Laatste dag van de lunch-driedaagse die het Zorgelooshuys organiseerde in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

Een drietal bezoekers heeft alle drie de lunches bijgewoond en zij mochten een tasje met een leuke verrassing als blijk van erkenning ontvangen. Alle bezoekers ontvingen daarnaast op vrijdag een medaille en een kleine bokaal. Het gezamenlijk eten stond centraal.

Bezoekers vertelden waarom ze naar het Zorgelooshuys komen. Wethouder Corné van Poppel ging tijdens de lunch in gesprek met vrijwilligers en bezoekers van het Zorgelooshuys en werd deelgenoot van de dingen die mensen bezig houden. Het aantal mensen met (vermoeden van) dementie groeit enorm; meer dan 70% hiervan woont thuis.

De belasting voor de mantelzorgers is enorm, en een sociaal isolement dreigt door de ziekte. Daarom is een inloophuis als het Zorgelooshuys hard nodig. Gedurende de lunch-driedaagse was er elke dag een thema; op vrijdag was dat verdriet. Alhoewel dit een beladen onderwerp is om te bespreken, is het goed erbij stil te staan. Ieder mens ervaart weleens verdriet en het is heilzaam om dit met naasten, vrienden of familie te delen. Ook binnen de muren van het Zorgelooshuys is er de ruimte om naast vreugde en plezier ook verdriet te delen. Het Zorgelooshuys is een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen (zoals –beginnende- dementie), mantelzorgers en naasten. Iedereen kan hier binnen lopen voor een praatje, kopje koffie, informatie en een activiteit; de bezoekers bepalen wat we doen. Een indicatie of verwijzing is niet
nodig.

Het Zorgelooshuys is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.00u in wijkhuis De Wieken en op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30u in kinderboerderij Minnebeek te Roosendaal, laten Collinda Verhoeve en Ida Verbiest weten.

Tekst en foto’s door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie bovenaan dit artikel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen