SDW verhuist naar woonlocatie de Beeklaan

Foto: Pexels

Eind november verhuizen de bewoners van SDW’s woonlocaties voor jongeren in Roosendaal en Welberg naar de nieuwe woonlocatie De Beeklaan in Halsteren. SDW ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking of ontwikkelingsachterstand.

“Daarnaast verwelkomen we ook nieuwe bewoners. In totaal zijn er 24 studio’s voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die zich willen ontwikkelen in het meer zelfstandig functioneren”, aldus SDW unitmanager Erik Vissers.

Het gebouw van woonlocatie De Beeklaan was voorheen onderdeel van de geestelijke gezondheidsorganisatie de Viersprong. Erik Vissers: “Afgelopen jaar is het pand geheel gerenoveerd en omgebouwd tot een moderne woonlocatie voor jongeren. Zij hebben hier hun eigen studio en krijgen ondersteuning op maat bij het ontwikkelen van meer zelfstandigheid. Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. In het gebouw zijn ook centrale ontmoetingsruimten, zodat de jongeren ook gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen.”

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen (zie filmpje).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen