Feest! Mevrouw Peters is 100 jaar!

In het woonzorgcentrum St Elisabeth te Roosendaal is Zuster Euphrasia Peters 100 jaar mogen worden.

De Zuster was voor haar leeftijd nog redelijk goed ter been al waren lange stukken lopen wat moeilijk. Ook was ze nog erg goed bij de tijd. Na de eucharistieviering werd de Zuster in het grote restaurant van het st Elisabeth ontvangen door de Burgemeester en de directrice van het Woonzorgcentrum.

Zuster Euphrasia, geboren in 1917, was een van een tweeling. In dat jaar waren meer bijzondere mensen geboren zoals Mata Hari en President JF Kennedy, wist de directrice te vertellen. Daarna was het de beurt aan de burgemeester om een praatje te houden, Hij beloofde plechtig elk jaar dat er nu bij kwam steeds op haar verjaardag te komen. Gewoon blijven ademen aldus de burgemeester. Het antwoord van Zuster Euphrasia was kort, wat je nu beloofd zei ze, daar hou ik je aan en als je niet komt, komen we je halen. Na alle toespraken werd er door een mede Zuster het lang zal ze leven ingezet op de piano en dat deed ze niet onverdienstelijk. De Heilige St Euphrasia naar wie de Zuster vernoemd leefde van het jaar 380 na Chr tot het jaar 410 na Chr. en was als kind samen met haar moeder gaan wonen in een klooster. Zij mocht niet ouder worden dan 30 jaar. Al vroeg was haar vraag aan de abdis om te mogen toetreden. St Euphrasia was een meisje wat de wereld op haar schouders droeg nooit klaagde, zeer vroom was en altijd klaar stond voor anderen zij deed boetedoening door zware stenen te dragen. Ook werd vermeld dat ze enkele wonderen heeft verricht.

Om naar de Heilige St Euphrasia genoemd te mogen worden lijkt me een hele eer, we wensen Zuster Euphrasia Peters een hele fijne dag samen met haar familie die talrijk aanwezig was. Van harte gefeliciteerd namens Roosendaal Nieuws.

Foto’s en tekst door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie bovenaan dit artikel

Dossier: Fotoalbums
'

Reacties

gallery
52120
In het woonzorgcentrum St Elisabeth te Roosendaal is Zuster Euphrasia Peters 100 jaar mogen worden. De
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/52120/feest-mevrouw-peters-is-100-jaar/
2017-12-04T12:49:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2017/12/04124129/IMG_9844.jpg
100 jaar, burgemeester, fotoserie, jubileum
nieuws