Levende kerststal op de kinderboerderij

De dag voor kerstmis, zaterdag 24 december 2017. De kinderboerderij Minnebeek organiseerde een levende kerstal.

Dit is nu voor de 2e keer dat men de levende kerstal organiseerde. Door de vrijwilligers van de kinderboerderij wordt toezicht gehouden op het wel en wee van de dieren. Er was de mogelijkheid om samen met het kinneke Jezus en Jozef en Maria op de foto te gaan. Meer oog was er door de kinderen naar de mini-ezels. De mini-ezels zijn te gast op de kinderboerderij maar Kinderboerderij Minnebeek wil ze graag houden. Maar daar is geld voor nodig. Louis Priem ook voorzitter van het Openluchttheater Vrouwenhof deed een mooie donatie ten behoeve van de mini-ezels. De zusters Franciscanessen deden een donatie ten behoeve van de kerstal zo ook het Tolberg Netwerk en de Boerenbond. Bathsbyday.com leverde spontaan een nieuwe tent de oude was door de druk van de sneeuw bezweken. Dat zo’n initiatief als de kinderboerderij moet blijven draaien
is zeker aldus Joyce de Lange, beheerster/coördinator van Kinderboerderij Minnebeek. En dat de kinderen het naar hun zin hadden getuigen de foto’s.

Al de dieren zijn mak en laten zich vrijelijk aaien. Ook de mini-ezels maar om ze als gast te blijven houden maar ook voor de verzorging van de rest van de dieren is geld nodig. Er betstaat de mogelijkheid om een dier voor een bepaald bedrag te adopteren. Het dier blijft dan op de boerderij en eventuele verzorgingskosten en voer komen dan voor rekening van de adoptant. Ook is het mogelijk een dier door meerdere mensen of groep te adopteren. Hier rolt dan weer een bijdrage uit om het voortbestaan van deze toch nog druk bezochte kinderboerderij te waarborgen. Elke kleine of grote gift is welkom en nodig. Wilt u een gift doen neem dan contact op door een mail te sturen naar [email protected].

Tekst en foto’ door Ad Verbiest | meer foto’s in de fotoserie

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen