Moment of life: beste idee van Groenhuysen

Foto: Groenhuysen

Tijdens de nieuwjaarsborrel van Groenhuysen en tevens de aftrap voor het jubileumjaar werd de winnaar van ‘Het beste idee van Groenhuysen’ bekend gemaakt. Winnaar is Saskia Smeekens met het idee ‘Moments of life’. Door de inzet van bestaande technologie worden betekenisvolle momenten in beeld gebracht waardoor opa of oma toch bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig kan zijn.

De afgelopen periode mochten medewerkers van Groenhuysen ideeën aandragen om het werk in de zorg beter, leuker of makkelijker te maken voor klanten, bewoners en collega’s. Dit leverde meer dan 60 ideeën op. Het innovatieteam van Groenhuysen koos de vijf beste ideeën. De stemmen van de medewerkers telden voor de helft mee, de andere helft werd door een vakjury bepaald. Samen vormde de uitslag de winnaar.

Moments of life

Het idee van ‘Moments of life’ is even simpel als doeltreffend. De gelukkig winnaar Saskia Smeekens legt uit: “In het leven van mensen zijn er een aantal belangrijke gebeurtenissen die je altijd bijblijven. Denk bijvoorbeeld aan een geboorte van een kind, een bruiloft, een verhuizing maar ook een sterfgeval. Het komt regelmatig voor dat het voor opa of oma fysiek niet mogelijk is om hierbij aanwezig te zijn. Door de inzet van (bestaande) technologie kunnen bewoners toch onderdeel zijn van deze gebeurtenis. Zo kunnen we bijvoorbeeld een gesproken videoboodschap tijdens de bruiloft van een kleinkind faciliteren of een virtuele rondleiding via FaceTime in het nieuwe huis van dochter in Australië. Op deze manier dragen wij als organisatie bij aan het geluk van onze bewoners en faciliteren we een betekenisvol moment.”

Denken vanuit mogelijkheden

Marjolein de Jong, voorzitter van de raad van bestuur, onderstreept het belang van vernieuwingen in de zorg: “Als er iets is waarmee we het afgelopen jaar de versnelling hebben ingezet, is het wel innovatie. Niet om het innoveren zelf, maar met een doel voor ogen: om het voor de klant en medewerker beter en waardevoller te maken. De belevingswereld van de klant staat hierbij centraal. Denken vanuit mogelijkheden en hoe we het zelf zouden willen als we in de schoenen van de klant zouden staan. ‘Het beste idee van Groenhuysen’ is hier een mooi voorbeeld van.”

Jubileumjaar

Op dinsdag 1 mei 2018 is het precies 25 jaar geleden dat Groenhuysen ontstond uit een fusie tussen Charitas, het vroegere gasthuis, en diverse bejaardencentra uit Oudenbosch en omstreken. Het gehele jaar staat in het teken van het jubileum en wordt gevierd met de omgeving. Ook wordt er verbinding gemaakt met het 750 jaar bestaan van Roosendaal. Samen met medewerkers, vrijwilligers en bewoners maakt Groenhuysen er een onvergetelijk jaar van!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden