Groenhuysen Fitroute genomineerd voor Planetree award

Foto: Groenhuysen

De druk op de zorgsector is groot. De wens van zorgverleners en cliënten om meer mensgerichte zorg te verlenen ook. Dat vraagt om voortdurende innovatie en verbeteringen die leiden tot betere en veilige zorg, efficiëntere werkvormen en meer werkplezier.

Eén keer per jaar reikt Planetree daarom de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie op 22 maart 2018 in het NBC in Nieuwegein, de grootste conferentie op het gebied van mensgerichte zorg in Europa. Deze Awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen. De fitroute van Groenhuysen is een van de 12 genomineerden voor de Planetree award.

Fitroute in de wijk

Janneke de Kroon, medewerker dagbesteding van De Brink licht toe: “Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ouderen te weinig bewegen. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling. Bij Groenhuysen besloten we de gelden die wij kregen voor het project Waardigheid en Trots in te zetten voor een Fitroute. We constateerden dat veel bewoners elke dag hetzelfde rondje rond De Brink liepen. Bewegen bij ouderen gebeurt vaak in een gymzaal, op de stoel, op een afgesproken tijd en meestal in dezelfde groepssamenstelling.

De fitroute is anders, het maakt gebruik van allerlei plekken buiten in de vertrouwde wijk. De route is voor iedereen. Voor bewoners van De Brink, mobiel, minder mobiel en rolstoelafhankelijk, maar zeker ook voor de bewoners uit de wijk. Dit zorgt voor integratie en leuke gesprekken. Men kan de route individueel doen, in groepsverband, in het weekend met familie of op maandagmiddag onder begeleiding van een beweegagoog. Aan deze manier van bewegen zit geen tijd. Je kunt het doen wanneer je dit zelf wilt en met wie je dit zelf wilt.”

Winnaars

Het publiek bepaalt samen met de professionele jury bestaande uit vertegenwoordigers van cliënten (LSR), medewerkers (FWG en Randstad) en deskundigen (SKIPR), wie de uiteindelijke vier winnaars worden. Voorgaande jaren bracht het publiek vele duizenden stemmen uit. Dit onderschrijft het belang van deze Initiatieven.

Dit jaar is het de tiende keer dat Planetree deze conferentie voor mensgerichte zorg in Nederland en België organiseert. Gastsprekers dit jaar zijn Hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder, onder andere bekend van De Wereld Draait Door, en cabaretier en columnist Vincent Bijlo. Het thema van 2018 is ‘zin’. Andere onderdelen van het programma zijn onder andere diverse inspirerende sessies gehouden door zorgorganisaties zelf en een Belevingsplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen