De Onbeperkt aan de Slag Taxitoer

Foto: redactie

Op maandag 19 februari komt de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer naar Roosendaal toe. Wethouder Hans Verbraak is ook aanwezig bij de stopplaats van de taxi bij het Stadskantoor. Hij zal in gesprek gaan met werkzoekenden om te horen waarom de Taxitoer nodig is en hoe werkzoekenden beter zichtbaar kunnen zijn voor werkgevers.

Bij de taxi kunnen werkzoekenden met een beperking een professioneel profiel aanmaken om zich te presenteren. De taxi is aanwezig tussen 9.30 en 11.00 uur bij het Stadskantoor, Stadserf 1 in Roosendaal.

  • Een bus haalt je op waar je niet was en brengt je waar je niet zijn moet.
  • Een taxi daarentegen haalt je op waar je bent en brengt je waar je heen moet.

Taxitoer door het Zuiden

De Taxitoer bezoekt in de week van 19 februari twaalf gemeenten in het Zuiden van het land. Maandag start de Taxitoer in Roosendaal en vrijdag eindigt de toer in Maastricht. Regionale wethouders zullen aanwezig zijn om het verhaal achter de Taxitoer te horen van werkzoekenden.

 

Profiel aanmaken op het platform

Onbeperkt aan de Slag is een landelijk digitaal platform waarop werkzoekenden met een beperking een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun aanbod presenteren. Daarnaast organiseert Onbeperkt aan de Slag met de deelnemende werkgevers Meet & Greets in de grote steden. Omdat mensen met een beperking niet altijd even mobiel zijn, ontstond het idee om de werkzoekenden in de regio op te zoeken met een Taxitoer. Zo wordt het voor deze groep mensen makkelijker een profiel aan te maken om zich te presenteren aan werkgevers.

De aanpak van Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de Slag heeft als kern het praten mét elkaar in plaats van praten over elkaar. Daarbij is het opbouwen van zelfredzaamheid een belangrijke punt! Onbeperkt aan de Slag maakt gemotiveerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking zichtbaar voor werkgevers die voor hen open staan en vice versa. Dat doet Onbeperkt aan de Slag door een digitaal platform en door wekelijkse Meet & Greets waarbij werkgevers en werkzoekenden met elkaar kennismaken en met en van elkaar leren. Op het platform kunnen werkzoekenden, werkgevers en bemiddelende instanties, waaronder bureaus zich melden. Werkzoekenden maken zelf in standaard of eenvoudig taalgebruik een profiel aan met daarin hard skills als opleiding en werkervaring, maar ook soft skills als competenties. Er is tevens ruimte om aan te geven wat iemand nodig denkt te hebben om te kunnen werken. Aangesloten werkgevers hebben een eigen pagina, ze kunnen vacatures plaatsen en sollicitaties ontvangen, maar ook kandidaten zoeken op basis van kenmerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen