Veel spoorwerk rondom Roosendaal in meivakantie

Foto: redactie

Van zaterdag 28 april tot maandagochtend 7 mei werkt ProRail aan spoorvernieuwing tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en rondom Roosendaal.

Als gevolg daarvan rijden er in de meivakantie negen dagen lang minder of geen treinen. Het vele werk op deze trajecten is onderdeel van de grootste spoorvernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet, zo laat ProRail weten.

“Bij Dordrecht vernieuwen we twee van de vier sporen op de brug over de Oude Maas. In totaal vervangen we daar veertien wissels, een kilometer spoor en vijfduizend ton ballast (grote kiezels). Daarnaast werken we aan het spoor tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal.” Ook op het traject Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom (zaterdag 28 en zondag 29 april) en tussen Roosendaal en het Belgische Essen wordt gewerkt (zaterdag 28 april tot en met woensdag 2 mei en daarna nog op zaterdag 5 en zondag 6 mei). Op deze trajecten vervangen we onder meer ballast en dwarsliggers over een afstand van in totaal zeven kilometer spoor. Tijdens de werkzaamheden is op veel dagen geen treinverkeer mogelijk.

ProRail is bezig met de grootste vernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet. Ook het spoor rond Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal is aan vernieuwing toe. Dit is nodig om storingen zo veel mogelijk te voorkomen en om het treinverkeer op de langere termijn veilig en betrouwbaar te houden.

Omreisadvies

Door de werkzaamheden rijden er rondom Dordrecht en Roosendaal minder of geen treinen. Ook tussen Rotterdam en Dordrecht heeft dat veel impact. NS raadt reizigers aan rekening te houden met drukte in de trein, extra overstappen, vervangend busvervoer en een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Reizigers wordt geadviseerd voor elke reis de reisplanner te raadplegen.

Reacties

article
54330
Van zaterdag 28 april tot maandagochtend 7 mei werkt ProRail aan spoorvernieuwing tussen Rotterdam Centraal
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/54330/spoorwerk-rondom-roosendaal-meivakantie/
2018-04-15T07:30:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/05/150526-Station-neemt-poortjes-in-gebruik-e1432676431672.jpg
nieuws