Staking OBS De Singel groot succes

Foto: Ad Verbiest

De estafettestaking in het basisonderwijs deed vandaag onder andere Roosendaal aan. Op OBS De Singel waren alle leerkrachten aan het werk. Toch was de staking een groot succes. De school was namelijk nagenoeg leeg.

Om ouders duidelijk te maken dat de zorgen in het basisonderwijs (en dan met name de naderende tekorten) groter worden, was hen gevraagd om hun kinderen thuis te houden. Hier
werd massaal solidair gehoor aan gegeven.

Door niet klakkeloos de deuren van de school te sluiten en de ouders te vragen om steun, hebben de leraren en ouders samen laten zien dat zij staan voor goed onderwijs voor de kinderen. Ouders op De Singel zijn zich hierdoor bovengemiddeld bewust van de problemen die er in het (basis)onderwijs zijn. Door de steun van ouders is bovendien duidelijk dat op De Singel goed onderwijs van iedereen is.

Hierdoor is de insteek van de actie dan ook behaald. Vanuit een positieve insteek hebben de leraren kunnen laten zien trots te zijn op hun vak maar ook dat ze steun behoeven door een schrijnend tekort aan leerkrachten. Zij wilden deze dag dan ook allemaal komen werken, zelfs al voordat duidelijk was dat de actie zo succesvol zou worden. Ouders en kinderen hebben daarnaast ook hun netwerken ingezet om meer mensen voor het (basis)onderwijs te werven.

Al met al is de actie een groot succes. Bovendien is zichtbaar gemaakt dat De Singel, maar ook het (basis)onderwijs in het algemeen een fijne en leuke plek is om te werken, vooral als je er samen voor gaat. Dat is dan ook heel belangrijk wanneer er tekorten dreigen zowel financieel dan wel door te kort aan arbeidskrachten aldus Kim Zandberg directeur OBS De Singel.

Tekst en beeld door Ad Verbiest
basisschool

basisschool De Singel

Reacties

article
54336
De estafettestaking in het basisonderwijs deed vandaag onder andere Roosendaal aan. Op OBS De Singel
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/54336/staking-obs-singel-groot-succes/
2018-04-13T17:31:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/04/13172950/IMG_0636.jpg
nieuws