Een hele zomer vol leuke sportactiviteiten

Foto: Sportservice Noord-Brabant

Voor het derde jaar op rij bied Sportservice Noord-Brabant (SSNB) onder de vlag: RSD Beweegt, een zeer divers sportprogramma aan tijdens de zomervakantie.

De Roosendaalse jeugd in de leeftijd 5 t/m 13 jaar kan zich vanaf deze week weer inschrijven voor de leuke middag- en dagprogramma’s die RSD beweegt aanbiedt in verschillende wijken in Roosendaal.

Succesvolle eerdere edities

Na een succesvolle eerste Summerfun, met maar liefst 152 deelnemers, en een nog succesvollere tweede editie met 311 deelnemers, komt SSNB dit jaar met een derde editie. Hakim Bouazzati buurtsportcoach van SSNB geeft aan dat er veel kinderen zijn die niet op vakantie gaan of die nauwelijks bewegen tijdens de zomervakanties. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen sporten en bewegen en zo ontstond het idee van Summerfun.”

Uitgebreid programma

Meerdere dagen per week is er ergens in Roosendaal een activiteit van Summerfun te vinden. Deelnemers kunnen kiezen uit een middag- of dagprogramma. Dit betekent dat er maar liefst 18 sport en spel programma’s zijn waar men aan kan deelnemen deze zomer. De middagprogramma’s duren 2 uurtjes en zijn van 13.00 tot 15.00 uur. De dagprogramma’s zijn wat langer en duren van 10.00 tot 15.00 uur. De activiteiten worden begeleid door professionals. Dit zijn buurtsportcoaches uit de gemeente Roosendaal en veel vakleerkrachten die buiten de vakanties de gymlessen verzorgen op de verschillende basisscholen.

“Er is dit jaar gekozen voor de leukste sport en spelvormen die we tijdens de gymlessen hebben gegeven”, aldus Jerome de Clercq van SSNB. “Bootcamp, Freerunnen, Apenkooi, Breakdancen, Trefbal, Wipe-Out en nog veel meer leuke activiteiten staan op de agenda deze zomer”.

Verschillende locaties

Om alle jeugd in Roosendaal te kunnen bereiken is er gekozen om de vele diverse activiteiten in heel de gemeente Roosendaal te verspreiden. “In de Kroeven, Kalsdonk, Kortendijk, en Langdonk zijn we te vinden”, zo spreekt Hakim Bouazzati. “Ouders kunnen dus ook kijken wat er die week in de buurt is en hun kinderen daarvoor opgeven. We brengen de activiteiten dus naar de kinderen toe!”

Kosten

Voor deelname van de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. “Dit is een bewuste keuze. Met de kleine vergoeding kunnen we bijvoorbeeld de sportzaal bekostigen en tijdens de activiteit iets terug geven in de vorm van wat drinken of fruit”. Aldus Hakim Bouazzati. Ook kinderen die via Stichting Paul sporten kunnen bij ons terecht door het invoeren van een actiecode die ze hebben gekregen. Zo kan iedereen dus komen sporten deze zomer! De betalingen dienen contant en gepast voorafgaand aan de activiteit gedaan te worden bij de buurtsportcoach.

Inschrijven

  • Alle kinderen krijgen deze week een flyer mee van hun meester of juf en kunnen zich vanaf dan ook inschrijven via www.rsdbeweegt.nl/summerfun.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen