Het Zorgeloos Huys wordt “Odensehuis Roosendaal”

Na een fanatiek opstart in 2016 en een volledige inzet van coördinatoren en vrijwilligers mag het Zorgelooshuys na een terdege voorbereiding zich Odensehuis Roosendaal noemen. Er werd voldaan aan alle eisen die het concept Odensehuis voorhoud.

Wethouder Klaartje Koenraad wethouder Zorg bracht op de tweede verjaardag van het inloophuis de goedkeuring van de gemeente Roosendaal mee.

Een Odensehuis is een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen en of lichte dementie met hun naasten. Er zijn in Nederland Odensehuizen gevestigd in Amsterdam, Groningen, Vlissingen, Wageningen, IJmuiden en Utrecht en nu dus ook in Roosendaal. De naam Odensehuis is afgeleid van de Deense stad Odense, waar het initiatief voor zo’n inloopcentrum in 2001 ontstaan is. Om ongeveer 17:00 uur druppelden de eerste bezoekers voor een feestmaal binnen. De vrouwen kregen een gehaakt bloemetje opgespeld (de mannen vonden dit maar niets) en er werd gevraagd om op het schilderij het eerste gevoel wat je krijgt van het Zorgeloos Huys op te schrijven. De avond werd ingeluid door de coördinatoren Ida Verbiest en Marga Koster en na het loslaten van de ballonnen (het Logo van het Zorgeloos Huys) kregen de twee eerst nog een ondersteunend woordje van de wethouder Klaartje Koenraad.

De bezoekers van het Nieuwe Odensehuis werden verrast met een heerlijke barbecue en lieten het zich goed smaken. Een der bezoekers voelde zich geroepen de gezelligheid nog maar eens op te voeren. En er werd gedanst. Al met al een knappe prestatie van de coördinatoren om in twee jaar tijd zich in Brabant het eerste Odensehuis te mogen noemen. Odensehuis Roosendaal alle lof en gefeliciteerd.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

'

Reacties

gallery
57036
Na een fanatiek opstart in 2016 en een volledige inzet van coördinatoren en vrijwilligers mag het
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/57036/zorgeloos-huys-wordt-odensehuis-roosendaal/
2018-09-22T12:29:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/09/22122331/DSC_0142.jpg
nieuws