20 Flexwoningen in de President Kennedylaan

Foto: Pixabay

Op twee locaties aan de President Kennedylaan plaatst Alwel 20 flexwoningen. Op iedere locatie komen 10 woningen voor een periode van ongeveer 20 jaar.

Het worden huurwoningen voor 1 of 2 bewoners die snel betaalbare woonruimte nodig hebben.

Flexwoningen

De gemeente en Alwel werken hard aan meer betaalbare huurwoningen in Roosendaal. Hiervoor worden verschillende projecten gerealiseerd. Dit project is er een van. Flexwoningen zijn kant- en klare woningen. Ze hebben een korte productietijd waardoor ze snel geplaatst kunnen worden en een lage huurprijs hebben. De woningen hebben één bouwlaag (begane grond) en zijn 8 bij 4 meter groot. Iedere woning heeft één parkeerplaats.

Meer goedkopere woningen

Momenteel moeten woningzoekenden in Roosendaal met een dringende huisvestingsbehoefte in de goedkope sociale huursector te lang wachten op een woning naar hun keuze. Er zijn simpelweg te weinig huurwoningen in die prijsklasse beschikbaar. Mede gebaseerd op ervaringen elders in het land hebben we samen met de gemeente gekeken welke locaties in Roosendaal geschikt zijn om tijdelijk flexwoningen neer te zetten. De twee bouwlocaties aan de President Kennedylaan zijn hiervoor geschikt. Dichtbij winkels en andere voorzieningen. Als alles volgens planning verloopt worden ze rond de zomer van 2019 geplaatst.

Bewoners

Marc van der Steen Vestigingsmanager ‘De woningen zijn voor mensen die snel betaalbare woonruimte nodig hebben. Bewoners krijgen een tijdelijke huurovereenkomst. Hierdoor blijven de woningen beschikbaar voor mensen die snel woonruimte nodig hebben.” Dinsdagavond 9 oktober zijn de omwonenden geïnformeerd over het project.

'

Reacties

article
57271
Op twee locaties aan de President Kennedylaan plaatst Alwel 20 flexwoningen. Op iedere locatie komen 10
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/57271/20-flexwoningen-president-kennedylaan-roosendaal/
2018-10-10T12:10:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/10/10120922/television-1226196_1280.jpg
nieuws