Archeologiedag in het Tongerlohuys

Foto: Stichting Erfgoedcentrum Tongerlohuys

Deze week zijn er weer de landelijke Archeologiedagen. Ook in het Tongerlohuys graven we in het verleden. Dat doen we op zaterdag 13 oktober. Die dag zijn we eerder open: vanaf 10.00 uur kun je bij ons terecht.

Er zijn vondsten te zien uit Roosendaal en Wouw. Zo kun je bijvoorbeeld originele vuistbijlen uit Midden Paleo en pijlpunten uit Laat Paleo komen bekijken. Er worden ook hele bijzondere vondsten uit de Steentijd tentoongesteld.

Turfschop uit 1450

De stad Roosendaal dankt zijn bestaansrecht voor een groot deel aan de turfwinning. Omstreeks 1450 waren vele Roosendalers werkzaam in de turf. Er zijn veel werktuigen gevonden die uit die periode afkomstig zijn. Deze werktuigen, waaronder een echte geconserveerde turfschop, worden op 13 oktober met trots gepresenteerd.

Jouw Steentijdvondsten

Deskundigen van AWN (de vereniging van vrijwilligers in de archeologie) geven uitleg bij de gevonden materialen. Zij zijn nieuwsgierig naar jouw eigen (Steentijd)vondsten. Breng ze gerust mee, onze deskundigen beoordelen ze graag!

Gratis fietsroutes

AWN ontwikkelde ook Cultuur Historische fietsroutes. Er zijn in totaal 5 verschillende routes die tijdens de Archeologiedag gratis te verkrijgen zijn.

Boekenmarkt

Ontmoet het verleden op zaterdag 13 oktober in ons museum. Diezelfde dag is er een gezellige boekenmarkt van het HIP en natuurlijk is ook de lopende tentoonstelling Reis door Roosendaal in 750 dingen te bewonderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden