Scholieren en kunstenaars samen duurzaam actief

Foto: Spirit in Roosendaal

Spirit in Roosendaal organiseert op vrijdag 9 november ‘Duurzaam in de kunst’, in de Kruiskerk. De toegang is gratis.

Marjeet Verbeek van Spirit: “Kan kunst ons uitdagen om na te denken over hoe we onze aarde leefbaar kunnen houden voor de toekomst en ons stimuleren om ook actief te worden?”

Basisscholieren gaan de uitdaging aan

Basisscholieren van De Blokwei gaan samen met verschillende Roosendaalse kunstenaars die uitdaging aan en laten hun kunsten zien. Leerkracht Simone Jacobs van KPO-basisschool De Blokwei: “Onze leerlingen tonen die middag hun zelfgemaakte kunstwerken van gerecyclede materialen. Dat doen ze met kostuums op de catwalk, met muziek, video en poëzie. Ze hebben hun werk gemaakt in workshops op school, samen met een aantal Roosendaalse kunstenaars.”

De kunstenaars zijn Marion Vriens, Karin Wiericx, Martine van de Kar, Lia Reijnders, Gea Korpel en Leo Lotterman. Zij zullen ook speciaal voor deze middag gemaakte eigen kunstwerken over duurzaamheid en spiritualiteit laten zien en horen. Het koor Vox Jubilans zingt liederen uit het concert Aarde. En Franciscaanse zr. Albertina vertelt over duurzaamheid binnen de Franciscaanse spiritualiteit, met als voorbeelden Mariadal en de zorg in verzorgingshuis St. Elisabeth.

Simone Jacobs: “Het is voor onze leerlingen een leuke, praktische manier om met het thema actief te zijn. Gezien hun enthousiaste reacties en hun werken, is het al geslaagd. Aan ons nu de taak om duurzaamheid levend te houden binnen school. We doen het onder meer door de weggooibekertjes te vervangen door bekers die van thuis zijn meegenomen en die de kinderen zelf na gebruik op school afwassen.”

De middag wordt georganiseerd door Spirit Roosendaal, samen met de Zusters Franciscanessen van Roosendaal. Er is van 12.30 uur tot 13.30 uur een gratis duurzame lunch met plantaardige eiwitten, verzorgd door voedseltechnologe Mariet van den Noort. Aanmelden hiervoor kan tot uiterlijk 7 november via [email protected]

  • Waar en wanneer?: Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal. Tijd 12.30 – 16.30 uur (afsluiting met een hapje en drankje).

Reacties

article
57568
Spirit in Roosendaal organiseert op vrijdag 9 november ‘Duurzaam in de kunst’, in de Kruiskerk.
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/57568/scholieren-en-kunstenaars-samen-duurzaam-actief/
2018-11-07T08:13:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/11/07081019/roosendaalkerk.jpg
nieuws