Bravodirect: nieuwe naam en uiterlijk voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer in Brabant

Foto: Bravo

Het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in Brabant met snelle en frequente buslijnen heet voortaan Bravodirect. Binnenkort zijn alle HOV-bussen in heel Brabant herkenbaar met eenzelfde naam en hetzelfde uiterlijk. Ook de bushaltes worden de komende weken voorzien van een nieuw en herkenbaar uiterlijk.

Tot nu toe reden in West- en Oost-Brabant HOV-bussen onder de naam Volans. In Zuidoost-Brabant onder de naam Bravo, net als de stad en streekbussen. Om mogelijke verwarring bij reizigers te voorkomen, rijden alle HOV-bussen voortaan onder dezelfde naam. Gedeputeerde Christophe van der Maat lanceerde het nieuwe uiterlijk van de Bravodirect-bussen en de bushaltes vandaag officieel samen met wethouder Boaz Adank van gemeente Breda bij de vernieuwde halte aan de Hogeschoollaan in Breda. De komende weken worden alle HOV-bussen en haltes voorzien van de nieuwe naam. Eind dit jaar is Bravodirect in heel Brabant zichtbaar.

Hoogwaardig openbaar vervoer

Het hoogwaardig openbaar vervoer-netwerk bestaat in Brabant uit 30 snelle, directe buslijnen met goede aansluitingen op andere bussen en de trein. De HOV-bussen hebben meer comfort dan de reguliere lijnen en ook de frequentie, met name in de spits, van HOV-lijnen is hoger. Samen met de trein vormt Bravodirect daarmee de ruggengraat van het openbaar vervoernetwerk in Brabant.

Bravo als breder OV-merk

In 2016 is de provincie Noord-Brabant, samen met vervoerders Arriva en Hermes gestart met Bravo, als overkoepelende naam voor het openbaar vervoer in Brabant. Het HOV is daarin de basis. Bravodirect is nu ook qua uiterlijk en naam een herkenbaar onderdeel geworden van het bredere OV-aanbod net als nieuwe initiatieven als Bravoflex en Bravofiets. De Brabantliners (400-lijnen) in West-Brabant vallen ook onder Hoogwaardig Openbaar Vervoer maar blijven als merknaam bestaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen