Medewerkers Stichting Groenhuysen sluiten 25 jarig jubileum groots af

Donderdag 29 november was de laatste voorstelling van 7 op een rij waarbij eerst de medewerkers, bewoners van Wiekendael en de andere huizen van de stichting de gelegenheid kregen een door de medewerkers georganiseerde revue te bezoeken.

Donderdag was het dan zover de laatste voorstelling en deze moest een klapper worden in de kapel van het Oude Charitas.

Een begrip in Roosendaal

Ruim een eeuw geleden bouwde de Congregatie Charitas een gesticht met een kapel aan de Kalsdonksestraat. Een gesticht wat later het ziekenhuis was van Roosendaal en na de verhuizing naar het St Franciscus in de Boerhaevelaan dienst deed voor de bejaarden van Roosendaal en omstreken die dagelijkse hulp behoefde. Wat begon met de Congregatie groeide uit tot meerdere huizen in Roosendaal, daarna een begrip in heel West Brabant.

Het is in deze kapel waar bij de nadruk van de afgelopen 50 jaar nog eens onder de loep genomen werd van nonnen tot zusters en van grappige sketches tot lekkere meezingers.

De familieleden van de medewerkers en vrijwilligers waren uitgenodigd het spektakel te bekijken en werden gechapponeerd door lakeien en naar hun plaats verwezen. De ontvangst bestond uit koffie en een gevulde koek en de opening werd gedaan door hare Majesteit en haar prins. Een waar revue was het waarbij de 25 jaren werden aan getikt met diverse sketches uit de reeds verstreken tijd. Het begon met een hoorspel waarbij men op de bühne liet zien hoe dat in die jaren ging bij de KRO. Vervolgens opvoeringen van de Dolly Dots , Elvis Presley, Het schaap met de vijf poten, wie van de drie, Sister Act, Anneke Grunhlo met brandend zand en Corry en de Rekels met huilen is voor jou te laat. Ook Sinterklaas deed zijn intrede bij Dokter van de Ploeg van zag eens A.

Kortom een avond van vertier waarbij gezegd mag worden dat de inzet van de spelers aan het amateurschap voorbij ging en neigde naar professionaliteit. Gewoon een prachtige magnifieke avond, shappoo.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden