Help Roosendaal vooruit en stem op stichting ZINNIA

Foto:

De samenleving is in beweging. Burgerinitiatieven en maatschappelijke organisaties worden steeds actiever. Ook nu de Gemeente Roosendaal is gestart met de Armoederegisseur en de Buddy-aanpak.

Wie is stichting ZINNIA?

Stichting ZINNIA is een non-profit organisatie met als doel het sociale leven te bevorderen van alle bewoners, in de Gemeente Roosendaal, die verborgen in armoede leven en in een isolement dreigen te raken of al zitten. Stichting ZINNIA doet dit door het organiseren van evenementen en door op te treden als tussenpersoon van, en in samenwerking met, diverse lokale maatschappelijke organisaties.

Wat heeft stichting ZINNIA in 2018 gedaan?

In 2018 was het plan om het wegens privéredenen rustiger aan te doen en non-actief te zijn, maar dat is niet helemaal gelukt. Stichting ZINNIA heeft toch een grote groep kinderen en hun ouders naar diverse activiteiten en evenementen kunnen laten gaan;

Met o.a. subsidie van Stichting Paul en Gemeente Roosendaal hebben 40 kinderen en hun ouders de avond4daagse kunnen wandelen en met subsidie van o.a. Jeugdfonds Cultuur Brabant en Gemeente Roosendaal zijn er ruim 200 kinderen en volwassenen naar voorstellingen in Openluchttheater Roosendaal geweest. En als afsluiter was er een groot Sinterklaasfeest voor 100 kinderen en hun ouders, met voor alle kinderen een cadeautje en voor iedereen verse pannekoeken. Dit opgevrolijkt door, uiteraard Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, maar ook door een gelegenheidskapel, van RAC en de Tullepetaonekapel.

Wat zijn de plannen van stichting ZINNIA in 2019?

De activiteiten en evenementen die stichting ZINNIA afgelopen jaren heeft kunnen bieden willen ze ook in 2019 weer bieden. En hiernaast zijn er ook ideeën voor een Paas Fancy Fair, Bosdag, Stranddag en een Bingo voor kinderen en volwassenen.

Hoe kunt u helpen?

Om alle plannen waar te kunnen maken heeft stichting ZINNIA uw hulp nodig. Stichting ZINNIA maakt de komende weken kans op een prachtige donatie van het ING Nederland Fonds. U kunt helpen door op stichting ZINNIA te stemmen, van 21 januari (12:00) t/m 10 februari (23:59), via de speciale stempagina.
Hoe meer stemmen voor stichting ZINNIA, hoe meer geld voor lokale activiteiten en evenementen voor de doelgroep.

U kunt zelf ook geld doneren via de knop “Doneren” op de Facebook-pagina.

Tot slot bedankt het team van stichting ZINNIA alle betrokkenen voor het afgelopen jaar en wensen ze iedereen het allebeste toe voor de komende jaren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden