Grote lobbes Poyraz zoekt een nieuw baasje

Foto: Dierenopvang Arduin

Poyraz is een Anatolische herder [schofthoogte 85 cm], een reu geboren op 26-2-2016. Poyraz was gewend om veel buiten in de tuin te zijn, maar er kwamen vaak mensen met honden voorbij gelopen en dan slaat Poyraz aan.

De buren hadden hier last van, vandaar dat hij nu bij ons is gekomen. Voor Poyraz zoeken we dan ook een rustige omgeving, waar niet al te veel honden langs de tuin lopen. Op mensen reageert hij niet, alleen op andere honden en onbekende geluiden. Aan de riem op straat reageert Poyraz niet echt op andere honden. Deze vriendelijke lobbes is verder rustig en aanhankelijk, hij komt dan ook graag naar je toe voor wat aandacht. Hij vindt het ook heerlijk om binnen lekker rustig in zijn mand te liggen bij zijn baasje. Met katten en honden kan hij niet overweg, maar met kinderen kan hij het prima vinden. Poyraz is een hond, zoals bekend is bij dit ras, die wel ruimte en beweging nodig heeft. Om speeltjes geeft deze vrolijke viervoeter niet veel maar rennen in de tuin vindt hij super leuk. Hij loopt rustig naast je mee aan de riem en is ook goed zindelijk. De naam Poyraz betekent noordoostenwind.

Poyraz heeft rechts een cherry-eye. Een cherry-eye bij de hond is een afwijking van een traanklier bij het oog. De traanklier die zich normaal achter het derde ooglid bevindt, is bij een cherry-eye opeens zichtbaar in de ooghoek van de hond. Poyraz wordt hier nog aan geopereerd door onze dierenarts. Uiteraard zijn de kosten voor ons.

Op you tube bij dierenasiel Roosendaal kunt u een leuk filmpje zien van een vrolijke Poyraz die lekker aan het rennen is.

Reacties

article
58459
Poyraz is een Anatolische herder [schofthoogte 85 cm], een reu geboren op 26-2-2016. Poyraz was
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/58459/grote-lobbes-poyraz-zoekt-een-nieuw-baasje/
2019-02-04T11:45:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2019/02/04114321/poyraz31-1.jpg
nieuws