Gratis compost in ruil voor groenafval

Foto: Saver

Vanaf zaterdag 30 maart sluiten de Savergemeenten waaronder Roosendaal weer aan bij de Landelijke Compostactie. De Compostactie start op de milieustraten vanaf zaterdag 30 maart 2019 en loopt zolang de voorraad strekt.

Inwoners van de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge die groenafval bij één van de drie milieustraten van Saver komen brengen, ontvangen gratis 1 zak compost van 40 liter. Met deze actie bedanken de gemeenten en Saver de inwoners voor hun inspanning gft- en groenafval gescheiden aan te leveren.

Al een groot aantal jaren bieden inwoners van de vier Savergemeenten hun groente-, fruit- en tuinafval en ook grof groenafval (zoals snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Van het door Saver ingezamelde afval wordt compost maakt.

Goed voor milieu én portemonnee!

Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpen inwoners dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem.

Deelnemende milieustraten

De volgende milieustraten doen mee aan de Landelijke Compostactie:

  • Milieustraat Borchwerf aan de Rietschotten 7 in Oud Gastel;
  • Milieustraat Bergen op Zoom, Van Konijnenburgweg 58 in Bergen op Zoom;
  • Milieustraat Woensdrecht, Noordstraat 10 in Ossendrecht.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen