CIOS Goes studenten laten basisschoolleerlingen bewegen tijdens Koningsspelen

Foto: Frenkieb / Flickr CC BY 2.0

Verschillende basisscholen in Roosendaal en Breda krijgen vrijdag 12 april hulp van studenten van CIOS Goes locaties Roosendaal en Breda bij de organisatie van de Koningsspelen. Deze dag bestaat uit allerlei sportieve activiteiten met vooraf een gezamenlijk Koningsontbijt.

Alle studenten van CIOS Goes locatie Roosendaal worden ingezet tijdens de Koningsspelen op verschillende basisscholen in Roosendaal. Alle tweedejaars studenten van CIOS Goes locatie Breda worden ingezet bij basisscholen in Breda en omgeving. De meeste studenten helpen bij de activiteiten op de school waar zij ook elke week een dagdeel stagelopen. Zij begeleiden een spel en/of bewegingsactiviteit en dansen de Pasapas samen met de leerlingen.

Een aantal studenten van CIOS Goes locatie Breda worden ingezet bij Breda Actief. Breda Actief is een stichting die bewegingsactiviteiten voor de jeugd stimuleert en scholen hierbij ondersteunt. Zij organiseren sinds 2014 de Koningsspelen in Breda in samenwerking met onder andere CIOS Goes locatie Breda.

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het evenement heeft als doel kinderen en in het primaire onderwijs en ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk is. Dit jaar staan de Koningsspelen in het teken van water drinken. Traditiegetrouw beginnen de Koningsspelen met het Koningsontbijt. Vervolgens dansen en zingen de kinderen de Pasapas, de nieuwe hit van het Kinderen voor Kinderen voor de Koningsspelen. Iedere school bepaalt vervolgens zelf hoe zij het sportieve deel invullen; zelfstandig of in samenwerking met een opleiding of sportclub uit de buurt of de gemeente.

'

Reacties

article
59017
Verschillende basisscholen in Roosendaal en Breda krijgen vrijdag 12 april hulp van studenten van CIOS Goes
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/59017/cios-goes-studenten-laten-basisschoolleerlingen-bewegen-tijdens-koningsspelen/
2019-04-13T09:59:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2015/04/150424-Lucht-met-oranje-vlaggetjes-Frenkieb-BY-2.0-e1429881395922.jpg
nieuws