Fotoverslag Wereld Alzheimer dag

Wereld Alzheimer dag is 21 september maar vooruitlopend was er een evenement over dementie, mantelzorg en het belang van bewegen in bibliotheek VANnU te Roosendaal en dit voor de eerste keer.

We schrijven vrijdag 6 september, om 14:00 uur werd het evenement geopend in de kleine zaal door een interactieve lezing over dementie, mantelzorg en beweging. De presentatie was in handen van John Dierx over het belang van bewegen en Marieke van Eekeren (geriatriefysiotherapeut Msc) en Annie Funk (beweegagoog) lieten de zaal voelen wat daar mee bedoeld werd.

Het Odensehuis had een pop-up gecreëerd zo als men het in werkelijkheid ook deed op de thuisbasis met een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen. Er was tijd voor een spelletje, koffie en uitleg over de begeleiding. Het Odensehuis heeft een boswandeling georganiseerd, waarbij de donatie voor het mee wandelen ten goede komt aan de op 21 september gehouden fietstour over de Veluwe waarbij die sponsoring weer ten goede komt aan het onderzoek van de Alzheimer Stichting Nederland.

Verder was er de mogelijkheid door middel van een virtuele bril zelf aan de lijve te ondervinden wat een persoon met geheugenproblemen (dementie) meemaakt. In de bovenruimte was er een presentatie van Tai Chi Tao Kung (wat wil zegen op de eigen manier) wat ook de beweging en concentratie bevordert. Om 16:00 uur werd door Roosendaal Danst een presentatie gegeven door middel van een danseres die diverse emotionele uitingen vertaalde in een dans. Wat overigens zeer mooi werd uitgevoerd.

Aan dit evenement werkte mee: Het Odensehuis Roosendaal,  Huis van Morgen, Groenhuysen, Surplus, De Beleef TV, Kloek (Woonzorg Centrum), Woonzorg Centrum tante Louise, Roosendaal Danst, Mantelzorgsteunpunt Roosendaal,  GGD West Brabant, TWB (Thuis Zorg West-Brabant), Menno van Rosmalen, Bibliotheek VANnU, John Dierx, St Elisabeth Roosendaal, Marieke van Eekeren, Alzheimer Nederland/West-Brabant, Dementienetwerk West-Brabant

De hele organisatie is toe te schrijven aan het Dementienetwerk West-Brabant onder de bezielende leiding van Meta Vrijhoef. Door ieders inzet en met de gastvrijheid van de bibliotheek VANnU was het een geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is.

Tekst en beeld door Ad Verbiest | Meer foto’s in de Fotoserie hierboven

Reacties

Cookieinstellingen