Caly Foundation ondersteunt ouders met ernstig zieke kinderen

Foto: Caly Foundation

Bijna anderhalf jaar geleden is het nichtje geboren van Vlindertje van Dorst. Zo’n lief klein mooi baby’tje veranderde naar een prachtig mooi lief meisje.

Maar toen ontdekte ze dat dit meisje, van toen nog geen jaar oud, Langerhans cel Histiocytose (kanker) heeft. De wereld zakt onder je voeten vandaan… Hoe nu verder? Overleeft ze dit wel? Wordt ze wel beter? “Er gaan zoveel vragen door je heen.”, laat de bezorgde tante van Caly weten.

Ze kreeg 1 keer per week haar chemo in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Haar papa en mama hebben niet zo heel veel geld en voor hun is het ook bijna niet haalbaar elke week naar Utrecht te kunnen voor haar chemo’s, onderzoeken, etc. Hun bewindvoering en wij hebben naar oplossingen zitten zoeken zoals verzekering en gemeentes, maar we kwamen er niet aan uit. Zo hoorde we meer ouders van zieke kindjes die er niet aan uit kwamen. Ik dacht op dat moment hoe kan dit in Nederland zo zijn en toen besloot ik een stichting te beginnen. We zijn sinds een maand een officiële stichting en hebben al meerdere ouders kunnen helpen.

Ouders waarvan hun kindje erg ziek is en financieel ondersteuning nodig hadden. Ouders die nu wel bij hun kindje in de buurt kunnen overnachten in het Ronald McDonald huis zodat zij dicht in de buurt zijn. Ouders waarvan al hun geld opraakte door het heen en weer rijden naar het ziekenhuis en alle kosten erom heen. Die geen verjaardag meer konden vieren omdat het spaargeld op was konden wij toch een verjaardag doos sturen met cadeaus, slingers, cake en noem maar op, zodat de verjaardag wel gevierd kon worden.

Caly krijgt nog minimaal een jaar chemo en de kans dat zij het overleefd is gelukkig groot, maar niet ieder kindje heeft zoveel geluk.

Wij willen nog zoveel mogelijk ouders met ernstige zieken kinderen helpen en hopen dat U misschien een donatie wilt doen. Want zonder donaties kunnen wij niks. Meer informatie op de website van de Caly Foundation.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen