SDW neemt nieuwe Tovertafel in gebruik op feestelijke wijze

Foto: SDW Zorg

Onlangs namen SDW dagcentrum ’t Palet en het SDW logeerhuis in Roosendaal op feestelijke wijze de nieuwe Tovertafel officieel in gebruik. De Tovertafel werd in zijn geheel gesponsord door de Rotaryclub Roosendaal.

Cliënt Koen had de eer om het rode lint door te knippen en meteen de tovertafel te demonstreren. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in West-Brabant.

Begeleider Robin zet zit al een tijdje in voor een tovertafel voor ’t Palet en het logeerhuis. Beide locaties zitten in hetzelfde pand en kunnen er gezamenlijk gebruik van maken. “Een Tovertafel heeft zoveel mogelijkheden en spellen”, aldus Robin. “Voor iedere cliënt is er wel iets te vinden dat bij hem of haar past. Je ziet cliënten plezier hebben.”

Goede doel bij golftoernooi

Jaarlijks organiseert de Rotaryclub Roosendaal een golftoernooi, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar was de Tovertafel voor SDW het goede doel. Maar liefst € 4500,- werd er opgehaald, al was dat nog niet voldoende voor de aanschaf van de tovertafel. Robin: “Toto mijn verrassing werd ik enkele weken na het golftoernooi door de Rotaryclub benaderd. Ze wilden het hele bedrag betalen! Daar waren we natuurlijk erg blij. Inmiddels is de Tovertafel geleverd en samen met de Rotaryclub maakten we gisteren een mooi moment van de officiële overhandiging.”

Naast een woordje door de voorzitter van de Rotaryclub Roosendaal en het doorknippen van het lint, proostten de aanwezigen gisteren op de schenking van de Tovertafel. Een groepje enthousiaste cliënten liet graag zien hoe de tovertafel werkt en daarmee werd de Tovertafel daadwerkelijk in gebruik genomen.

Tovertafel

Een Tovertafel is een interactieve beamer die spelletjes projecteert op een tafelblad, op de vloer of op een rolstoelblad. De Tovertafel daagt mensen met een verstandelijke beperking uit op hun eigen niveau mee te spelen. De spellen zijn zo ontwikkeld dat alle cliënten mee kunnen doen: actief met de handen op tafel of op een afstandje genietend van prachtige kleuren en geluiden.

Rotaryclub Roosendaal

Rotaryclub Roosendaal is met ruim veertig leden een van de grootste serviceclubs in Roosendaal. De servicegedachte uit zich onder meer in de organisatie van de beroepenervaringsavond voor middelbare scholieren, de manifestatie Wandelen voor Water voor watervoorzieningen in de Derde Wereld en schenkingen aan grote en kleine initiatieven. Het toernooi om de Rotary Golftrofee prijkt al vele jaren op de servicekalender van Rotaryclub Roosendaal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden