Alleen nog strikt noodzakelijke poliklinische ingrepen in het Bravis

Foto: redactie

In navolging van de aangescherpte maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken (social distancing) en de situatie in de regio worden ook de activiteiten in het ziekenhuis versneld afgebouwd.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 17 maart alleen nog strikt noodzakelijke poliklinische ingrepen worden uitgevoerd. Poliklinische consulten worden telefonisch gedaan, tenzij een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. De ingrepen, bezoeken en onderzoeken die wel in het ziekenhuis moeten plaatsvinden worden zoveel mogelijk gespreid. Daarnaast wordt het aantal operaties verder afgebouwd. Acuut, semi- acute en oncologische operaties gaan gewoon door, de afschaling gaat om planbare ingrepen. Patiënten die dit betreft worden hier zo snel mogelijk over geïnformeerd. Heeft de patiënt geen bericht ontvangen, dan gaat de operatie door.

Aantal patiënten

In het Bravis ziekenhuis zijn nu drie patiënten opgenomen die positief getest zijn op het coronavirus. Er is afgelopen nacht een patiënt met het Coronavirus overleden. Het gaat daarbij om een 82-jarige man met onderliggende gezondheidsproblemen.

Voldoende capaciteit 
Op dit moment is de personele en materiële capaciteit nog steeds voldoende.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden