Eric de Regt nieuwe aanwinst VLP Roosendaal

Foto: VLP Roosendaal

Eric de Regt versterkt vanaf heden de fractie van de VLP Roosendaal. Na goed overleg tussen de VLP en Eric bleken er voldoende overeenkomsten te zijn, die leiden naar een vruchtbare samenwerking, zo laat VLP Roosendaal weten in een verklaring.

Eric, Wouwenaar in hart en nieren, heeft deze beslissing met een goed gevoel genomen. Daarin staat voor zowel Eric als de VLP vooral het belang van onze inwoners centraal.

Eric, gekozen met ruim 700 voorkeurstemmen, zal binnen de VLP het belang van onze dorpen uitstekend behartigen. De VLP is enorm blij dat zij in de fractie nu een vertegenwoordiger heeft die onmiskenbaar een voorliefde heeft voor de dorpen. De fractie gaat nu verder met 8 raadsleden, waarmee ze de grootste fractie vormt in de Gemeenteraad van Roosendaal. Samen met ons team uit de dorpen zal Eric de komende periode namens de VLP aan de slag gaan.

Onze inzet en constructieve samenwerking met andere fracties in de Raad blijven we continueren, daar verandert niets aan. Wij zullen versterkt ons lokaal profiel nog meer zichtbaar maken en de ledengroei van de afgelopen periode geeft ons daarin veel vertrouwen.

Vervroegd afscheid van de Roosendaalse Lijst

“Vanaf heden zal ik, na ruim 10 jaar als fractielid, waarvan 6 jaar als fractie-voorzitter, niet langer deel uitmaken van de Roosendaalse Lijst-fractie. Na zorgvuldige afwegingen en diverse goede en plezierige gesprekken met het VLP-bestuur en hun fractie, heb ik besloten verder te gaan als lid van deze fractie.”, zo licht De Regt toe.

“Tijdens de eerste twee periodes van vier jaar (2010-2018) voelde ik me prima op mijn plek bij de RL. Aandacht voor de juiste onderwerpen en een gemoedelijke werksfeer waarin ik mezelf kon ontplooien, zolang het maar binnen de kaders van de RL paste. Deze werkwijze, met de nodige vrijheden, gaf veel verantwoordelijkheid maar zorgde ook voor betrokkenheid, resultaat en plezier in het politieke werk.
Deze laatste periode (vanaf 2018) ervaar ik het totaal anders; de onderlinge chemie in de partij en het enthousiasme bij mij is verdwenen en mijn plezier in het politieke werk is verminderd, nota bene mijn belangrijkste drijfveer. Mede daarom heb ik dit weloverwogen, maar ook ingrijpende, besluit genomen waarbij ik niet over één-nacht-ijs ben gegaan.”. zo laat de Wouwenaar weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen