ANWB: vakantiegangers moeten rekening houden met drukte

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Vakantiegangers moeten zaterdag rekening houden met verkeersdrukte, met name in Duitsland en Frankrijk. De ANWB verwacht daar veel files door recreatieverkeer en diverse werkzaamheden.

In Duitsland is het extra druk door het begin van de vakanties in Beieren. Op de wegen naar het noorden komt met name het verkeer rond Hamburg stil te staan. Nederlanders die naar het zuiden van Duitsland reizen krijgen het advies niet via de A61 tussen Venlo en Karlsruhe te rijden, omdat deze weg dicht is vanwege werkzaamheden tot half augustus.

In Frankrijk wordt het druk op de wegen in de richting naar het westen en zuiden van het land. De toeristenbond verwacht zaterdag een piek tussen 11.00 en 15.00 uur. Een grote kans op files is er op de A13 tussen Parijs en Rouen, de A7 tussen Lyon en Orange en op de A8 bij Aix-en-Provence.

Ook op de Nederlandse wegen moeten weggebruikers rekening houden met drukte. Vooral op de wegen in het oosten en zuiden van het land kan flinke vertraging ontstaan, onder andere op de A1 tussen Hengelo en Amersfoort, de A12 tussen Utrecht en de Duitse grens en de wegen in Zeeland.

Bron: ANP / Nieuws.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen