Jongerenraad Roosendaal met nieuwe naam, jasje en bestuur

Foto: Jongerenraad Roosendaal

De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal, JONG Roosendaal, viert dit jaar haar achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur.

De belangenorganisatie voor jongeren van 12 tot en met 27 jaar laat de naam “JONG Roosendaal” achter zich en gaat voortaan verder onder de naam “Jongerenraad Roosendaal”, inclusief nieuw logo. “Een kleine naamswijziging, maar wel ten goede voor ons als organisatie”, aldus kersverse voorzitter Sebastiaan Waegemaekers (21). “we kregen vaak te horen dat jongeren ons als politieke partij zagen of ons verwarden met stichting JONG! Theater vanwege onze naam. Aangezien we dat allebei niet zijn hebben we met z’n allen eens goed nagedacht over de naam en zijn we terug naar de essentie gegaan van wat we zijn. Zodoende de naam: Jongerenraad Roosendaal”.

Nieuw logo

Naast de nieuwe naam heeft de raad ook een nieuw logo. “We nemen de kleur groen over vanuit ons vorige logo en voegen daar de kleur blauw aan toe voor een nieuwe en frisse uitstraling van de Jongerenraad Roosendaal. Daarbij is ook gekeken naar herkenbaarheid als het gaat om wat we doen. Het vorige logo bestond uit zes bollen, een voor elk onderdeel van de gemeente Roosendaal (stad en dorpen); nu hebben we gekozen voor een logo met een jongere erin”, licht Waegemaekers toe.

Nieuw bestuur

Nadat de Jongerenraad twee jaar lang Björn Rommens (27) als voorzitter had, is dat dit jaar overgedragen aan Sebastiaan Waegemaekers. Rommens blijft tot het einde van het jaar nog aan als vicevoorzitter. “Normaal gesproken presenteert het nieuwe bestuur zich aan het begin van het jaar, maar dit jaar was het even anders. Tijdens de zes maanden durende stage van Sebastiaan in Nieuw-Zeeland heb ik in zijn afwezigheid naar buiten toe opgetreden als interim-voorzitter. Nu hij terug is kan ik het stokje officieel aan hem overdragen en kan hij écht aan de slag”, aldus Rommens. “Aan het einde van dit jaar heb ik in totaal zeven jaar bij de jongerenraad gezeten in verschillende functies. Helaas is dit, vanwege maximale leeftijd waarin je in de jongerenraad mag zitten, ook mijn laatste jaar. Ik kijk echter met veel plezier terug op alles wat we de afgelopen jaren bereikt hebben, dus ik vind het ook niet erg om het stokje over te dragen aan de ‘nieuwe generatie’ om het zo maar te zeggen”. De heren vormen samen het bestuur aangevuld met secretaris Joyce Rommens (21) en penningmeester Cekwara Yildiz (20).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen