Pieter houdt van kroelen maar is wel wat verlegen

https://youtu.be/zr7fmIjMAPQ

Pieter is een kater, inmiddels gecastreerd en als vondeling bij ons binnen gebracht. Hij is vermoedelijk rond 2013 geboren. Pieter is een lieve, wat verlegen kater, die in het begin wat moet wennen. Hij schrikt snel van onverwachte bewegingen en is duidelijk (in ieder geval de laatste tijd) niet gewend om zoveel aandacht te krijgen.

Hij houdt overigens wel ontzettend van kroelen, maar heeft op dit moment nog niet het vertrouwen om zelf naar je toe te komen. Liever ligt Pieter op een rustig plekje, waar hij alles in de gaten kan houden en wacht hij geduldig af tot je zelf naar hem toe komt. Hij kan wel echt genieten van alle aandacht.

Snoepen doet Pieter ook ontzettend graag en voor wat lekker vlees of een worstje komt hij vaak wel even overeind. De andere katten om hem heen accepteert hij prima, maar hij zoekt ze zelf niet op.

We weten niet of Pieter omgang met honden gewend is, maar vermoeden dat die voor nu wellicht nog wat te spannend zijn. Ook kleine kindjes zullen voorlopig geen goede match vormen. Spelen is niet aan Pieter besteed, liever ligt hij op de vensterbank te genieten van het zonnetje. En wanneer hij voldoende op zijn gemak is, gaat hij ook graag even buiten kijken. Wij denken dan ook dat Pieter niet zal kunnen wennen op een appartement.

Het vermoeden is, dat Pieter al een tijdje buiten rondliep, voor hij gevonden werd. Zoals wellicht te zien op de foto, heeft hij wat korstjes op de randjes van zijn oren en neus. Dit kán zijn door veelvuldig krabben van de jeuk, Pieter had namelijk behoorlijke oormijt bij binnenkomst. Uiteraard is dit inmiddels behandeld. Of misschien was hij betrokken bij een flinke vechtpartij en nu herstellende, maar volgens de dierenarts is het het meest waarschijnlijk dat zijn oren en neus meerdere keren zijn verbrand door de zon. Wanneer dit het geval is, kán het in de toekomst leiden tot een vorm van huidkanker. Dan wordt aangeraden om elk half jaar tot jaar even een check-up bij de dierenarts te laten doen. Het is verder niet besmettelijk voor andere katten en ook Pieter ondervindt er gelukkig geen last van. Voor nu is het een kwestie van zalven, zodat het wat vettig blijft en is het afwachten hoe het zich ontwikkelt…

Kunt u deze rustige en lieve kat een fijn thuis bieden en bent u bereid hem de juiste zorg te geven, mocht dit nodig zijn in de toekomst? Dan is Pieter op zoek naar u! Komt u snel kennis maken?
Meer informatie
De openingstijden van het asiel zijn van maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Op zon- en feestdagen gesloten. Tijdens openingstijden bent u van harte welkom wanneer u zoekende bent naar een leuke nieuwe huisgenoot.
Telefonisch zijn we bereikbaar vanaf 8.30 uur.

Weggelopen huisdieren zijn UITSLUITEND terug te halen op onze openingstijden tegen de geldende vergoedingen. Voor alle dieren die vanuit ons asiel herplaatst worden geldt een proeftijd van 2 maanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen