112

Aantal inbraken in Roosendaal daalt na corona-lockdown

Foto:

De landelijke lockdown en de oproep thuis te werken hebben in de gemeente Roosendaal geleid tot minder inbraken. Volgens onderzoek van verzekeraar Independer waren er 10,3 minder inbraakmeldingen per 10.000 huishoudens, ten opzichte van vorig jaar. Voor de cijfers baseert de verzekeraar zich op politiecijfers van de periode maart tot en met augustus.

Stijging
In Roosendaal zijn er volgens Independer sinds maart in totaal 32,6 inbraken per 10.000 huishoudens geregistreerd. Op landelijke niveau is er ook een daling te zien. Sinds de lockdown van maart is er 19.311 keer ingebroken, terwijl er in diezelfde periode in 2019 in totaal 23.549 inbraakmeldingen bij de politie binnenkwamen.

Opvallend
De cijfers zijn opvallend: waar landelijk dus een daling van het aantal inbraken te zien is, blijkt uit de data dat voornamelijk gemeenten in Brabant juist meer te maken kregen met inbrekers. 26 Brabantse gemeenten zagen een stijging, bijna een kwart van de 105 gemeenten in Nederland waar meer werd ingebroken dan in 2019.

Onderzoek lezen
Wie zelf de data uit Roosendaal en de rest van Nederland wil bekijken, kan terecht op de website van Independer. Daar zijn de uitslagen van het onderzoek gepubliceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen