Gemeente maakt woningen energiezuinig met actie

Foto: Winst Uit Je Woning

De gemeente Roosendaal organiseert een actie voor inwoners die hun woning energiezuinig willen maken. Met deze advies- en inkoopactie wil de gemeente inwoners helpen hun energierekening te verlagen. De gemeente organiseert deze actie samen met Winst Uit Je Woning.

Actie
De advies- en inkoopactie is bedoeld voor particuliere woningeigenaren met een grondgebonden woning. Deze week ontvangen ze een brief van de gemeente over de actie. Zij ontvangen ook een aanbod voor maatregelen om hun woning energiezuinig te maken. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om isolatie, het installeren van dubbel glas en het aanleggen van zonnepanelen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door lokale uitvoerders en installateurs. De benodigdheden, zoals zonnepanelen en het isolatiemateriaal, worden bij lokale partijen ingekocht door Winst Uit Je Woning.

Waardebon
Naast deze advies- en inkoopactie start aan het eind van deze maand een tweede actie. Particuliere woningeigenaren met een grondgebonden woning en eigenaren van koopappartementen ontvangen dan twee waardebonnen van ieder €70,-. Eén waardebon is bedoeld voor energiebesparende maatregelen en één waardebon is uitsluitend bedoeld voor LED verlichting.

Duurzaam
Met beide acties wil de gemeente niet alleen de energierekening van inwoners omlaag brengen, maar ook haar duurzame doelen halen. Dit doet de gemeente door zelf te investeren duurzame initiatieven als wijken met warmtepompen. Daarnaast vraagt de gemeente aan haar inwoners om hun huis zelf te verduurzamen, zoals bij de inkoopactie.

Aanmelden
Inwoners kunnen zich tot 1 januari 2021 voor deze actie aanmelden. De waardebonnen kunnen tot en met 31 maart 2021 worden verzilverd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden